Priznanje „Zlatna kolevka“ za Veliko Gradište

Veliko Gradište

Događaji

Priznanje „Zlatna kolevka“ za Veliko Gradište

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

U organizaciji Pokreta za decu ,,Tri plus” juče je na Srebrnom jezeru održana Međunarodna akademija povodom ,,Dana borbe protiv bele kuge” na temu ,,Operativni plan izlaska iz demografske krize”.

Skup je otvorio Vladimir Štrbac, predsednik Skupštine opštine Veliko Gradište.

Udruženje Pokret za decu ,,Tri plus” je opštini Veliko Gradište uručio tradicionalno priznanje „Zlatna kolevka“ za mere privilegija i povlastica za porodice sa troje i više dece.

Pokret za decu ,,Tri plus” već petu godinu ostvaruje saradnju sa sada već 25 lokalnih samouprava u Srbiji po pitanju pronatalitetnih mera, usvojeni su mnogi predlozi u samim opštinama i gradovima koji su umnogome promenili sliku društva.

Iskustvo sa terena u zajedničkoj saradnji govori u prilog tome da postoje i one opštine koje i same prednjače u ostvarivanju ciljeva za veći natalitet, a jedna od njih je i opština Veliko Gradište.

Nadležni u ovoj opštini shvatili su koliki je značaj i uloga višedetnih porodica za demografsku sliku Srbije budućnosti i svojim merama privilegija i povlastica za ovu kategoriju društva žele da pošalju poruku da će imati podršku sredine u kojoj podižu i vaspitavaju svoju decu.

To Top