Zmajevi doneli medalje u Srbiju

Petrovac

Sport

Zmajevi doneli medalje u Srbiju

Foto: Dejan Rajić

How Good Of A Friend Are You Really?

Srbija ekipno srebrna na Balkanskom prvenstvu u rvanju za mlađe kategorije.

Takmičenje je održano u Murskoj  Soboti u Sloveniji. Značajan deo reprezentacije Srbije bila su tri takmičara iz Rvačkog kluba „Zmajevi“ iz Petrovca na Mlavi. 


Borba za zlato Srbija Makedonija

Prvog dana u pojedinačnim borbama Anđela Vasiljević je ostvarila istorijski uspeh za ovaj sport u Braničevskom okrugu, osvojivši prvu medalju ikada na zvaničnom reprezentativnom nastupu. 
Anđela je bila trećeplasirana, iza dve takmičarke iz Rumunije. 


Anđela donela prvu medalju u Braničevu

Miljan Rajić je eliminisan u četvrt finalu od predstavnika Makedonije, Ahmetija, dok je Uroš Rajić, posle odlične borbe i pobede nad makedonskim takmičarem Hajdarijem, vrlo tesno izgubio borbu za medalju od mladog Rumuna, Nađa. 

Treći dan je bio posvećen timskim takmičenjima, gde su poverenje trenera mlađih selekcija Rvačkog saveza Srbije zaslužili i Miljan Rajić u kategoriji do 42 kilograma i Uroš Rajić u kategoriji do 66 kilograma. 

Momci su stigli do finala gde se isprečila zaista dobra ekipa Makedonije, tako da je srpski tim, a u njemu i dva mlada „zmaja“, zauzela drugo mesto. 

Kuriozitet ovog nastupa je da je sa mladim rvačima sva tri dana bio selektor svih rvačkih selekcija Srbije prof. dr Milorad Dokmanac, koji im je iskustvom i savetima pomogao da krenu stopama njihovih slavnih prethodnika kao što su Davor Štefanek, braća Nemeš i mnogi drugi.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top