Zlatni pečat otišao u Niš

Petrovac

Kultura

Zlatni pečat otišao u Niš

Foto: nts.edu.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Pripao je pesmi „Visoki Dečani - Diptihon“ autora Dragoslava Stevanovića.

Srebrni pečat ćirilice zavredela je pesma „Molitva u Vitovnici“ autorke Milene Jacanović iz Požarevca, a Bronzani pečat „Nebeski ratnik” autorke Dragane Ćurković Tošić iz Čačka.

Žiri desetog pesničkog konkursa „Ćirilica – ogledalo srpske duše“, radio je u sastavu Tatjana Živković, diplomirani bibliotekar savetnik, Violeta Milivojević, bibliotekarka i Rade M. Obradović, književnik.

Žiri je odlučio da se specijalno pohvali još pet pesama: „Šinjel“ autorke Tanje Đurđević iz Velikog Gradišta, „Koreni postojanja” autora Borisava Bore Blagojevića iz Ćuprije, „Oaza duhovne Vitovnice” autora Milovana Miće Petrovića iz Smederevske Palanke,  „Manastir Sveta Vitovnica” autora Miomira M. Lakićevića iz Jagodine i  „Zloslutnice” autorke Teodore Škoro iz Surčina. 

Ovogodišnji Zbornik „Ćirilica – ogledalo srpske duše“  posvećen je desetogodišnjici manifestacije i sadrži izbor najboljih i pohvaljenih radova u poslednjih devet godina trajanja festivala. Ideja je da se nagrade tri autora od ukupnog broja svih nagrađenih i pohvali pet autora od svih pohvaljenih učesnika konkursa.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top