Zlatna medalja za Majilovac

Veliko Gradište

Društvo

Zlatna medalja za Majilovac

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Ovogodišnje najviše priznanje na Susretima sela Srbije, održanim u Elemiru kod Zrenjanina, uručeno je predsednici Saveta Mesne zajednice Majilovac, Milunki Aleksić.

Majilovac je zlatnu medalju i plaketu za višegodišnje angažovanje i veliki doprinos u razvoju sela dobio u kategoriji sela od 1.000 do 2.000 stanovnika. Selo Majilovac ima poštu, ambulantu, savremenu pijacu, uličnu rasvetu, uređen park, Dom kulture, Osnovnu školu, Veterinarsku stanicu, Fudbalski klub „Mladi borac“, Folklorno-umetničko društvo “Stiški biseri“ koje broji 80 članova  iz Majilovca, Kurjača, Sirakova, Đurakova, Popovca i Biskuplja, Sekciju lovaca“ Stiški lovci“, a stara lica obilazi gerontodomaćica.

Uz pomoć lokalne samouprave i Republike Srbije asfaltirano je oko tri kilometara ulica što će se nastaviti i u narednoj godini, u selu je izveden priključak domaćinstava na vodovodnu mrežu sa „Stiškog“ vodoizvorišta i završena gasifikacija.

Lokalna samouprava se trudi da poveže sva sela dobrim putevima da bi seosko stanovništvo brže i lakše moglo da dođe do domova zdravlja, škola i drugih institucija koje su važne za ostanak mladih na selu.

Kako je rekla Milunka Aleksić na dodeli priznanja, radom, zalaganjem i saradnjom sa lokalnom samoupravom sve se postiže i rezultati tada ne izostaju.

Nagrada u rukama predsednice Saveta Mesne zajednice Majilovac, Milunke Aleksić

Na završnoj manifestaciji Susreta sela, u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, učestvovalo je 22 sela iz 17 lokalnih samouprava.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top