Zdravo i lepo: Šetnja kroz lepote malocrnićke opštine (FOTO)

Malo Crniće

Događaji

Zdravo i lepo: Šetnja kroz lepote malocrnićke opštine (FOTO)

Foto: toomc.org

How Good Of A Friend Are You Really?

U planu obilazak Bradače, Vranjevca, vrha Bubanj...

Turistička organizacija opštine Malo Crniće u saradnji sa lokalnom samoupravom i planinarskim klubom „Vukan“ poziva sve zainteresovane, u subotu, 28. aprila, na promotivni celodnevni izlet pešačko-rekreativnog karaktera „Hodanjem do zdravlja“.


Hodanjem do zdravlja

Uz druženje u prirodi planiran je obilazak kulturno istorijskih spomenika manastira Bradača i spomen obeležja Vranjevac, pored očuvanih rovova branilaca, zatim vrha Bubanj i paraglajding staze na kojoj se prethodnih godina održavalo državno prvenstvo u disciplini precizno sletanje.


Spomen obeležje Vranjevac

Pored učenika i nastavnika osnovnih škola iz Malog Crnića, Požarevca i članova planinarskog kluba „Vukan“, izletu mogu da se priključe svi roditelji, prijatelji, stanovnici opštine i avanturisti i da kroz šetnju, rekreaciju i druženje provedu dan u prirodi.

Staza je označena planinarskim simbolima crvene i bele boje i strelicama koje pokazuju pravac.

Obilazak staze sa povratkom, ukupne dužine 14,3 km i visinske razlike 276 metara nadmorske visine predviđen je uz podršku licenciranih vodiča i članova planinarskog kluba „Vukan“.

Cilj izleta je razvijanje pozitivnog odnosa prema kulturnim vrednostima, sportskim potrebama i navikama, pozitivnim socijalnim odnosima, shvatanje značaja zdravlja i zdravih stilova života kao i promocija opštine Malo Crniće.

Okupljanje svih učesnika je na potezu Kula-most ka manastiru Bradača gde će, do 9 časova biti podeljene mape učesnicima.


Manstir Bradača

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top