Zdravlje na usta ulazi

Požarevac

Zdravlje

Zdravlje na usta ulazi

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Centralna manifestacija kampanje „Okobar, mesec pravilne ishrane“, 17. oktobra od 12 sati u školi „Kralj Aleksandar Prvi.

Manifestaciju, osim škole domaćina, organizuje i Zavod za javno zdravlje Požarevac u saradnji sa svim osnovnim školama na teritoriji Požarevca.

Za sam događaj planirana je stručna prezentacija o pravilnoj ishrani, kulturno zabavni program i dodela nagrada za najbolje likovne i literarne radove.

Kampanju za Svetski dan hrane po sedamnaesti put koordinira i organizuje Istitut za javno zdravlje „Dr  Milan Jovanović Batut“ sa mrežom instituta i zavoda za javno zdravlje uz podršku Ministarstva zdravlja republike Srbije. Veliki doprinos dosadašnjim uspesima kampanje, dali su domovi zdravlja, osnovne škole i vrtići.

Ove godine kamanja se realizuje pod sloganom: „Promenimo budućnost migracija - unapredimo bezbednost hrane i poljoprivredni razvoj“.

ZZJZ Požarevac kao i svake godine, u saradnji sa drugim ustanovama, organizuje brojne aktivnosti sa ciljem da najšira populacija, a posebno deca i mladi, steknu znanje i formiraju ispravne stavove i ponašanje u vezi sa sa zdravljem i pravilnim navikama u ishrani.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top