Zdrava hrana za srećno detinjstvo

Požarevac

Zdravlje

Zdrava hrana za srećno detinjstvo

Foto: Facebook

How Good Of A Friend Are You Really?

Centralna manifestacija u oviru kampanje održana je danas u prostorijama Osnovne škole „Sveti vladika Nikolaj” u Bradarcu, izdvojeno odeljenje u Trnjanu.

Organizatori su Osnovna škola „Sveti vladika Nikolaj” Bradarac, izdvojeno odeljenje u Trnjanu, i Zavod za javno zdravlje Požarevac u saradnji sa svim osnovnim školama na teritoriji grada Požarevca.

U okviru pomenute manifestacije organizovana je stručna prezentacija o pravilnoj ishrani, kulturno zabavni program, dodela nagrada za najbolje likovne i literarne radove i izložba zdrave hrane.U svakoj školi na području grada Požarevca na prigodan način obeležen je „Svetski dan hrane“.

Zdrava hrana koju su pripremili učenici OŠ Kralj Aleksandar Prvi

Kampanju „Svetski dan hrane“ koordinira i organizuje Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” sa mrežom instituta i zavoda za javno zdravlje, a uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.Veliki doprinos dosadašnjim uspesima kampanje dali su domovi zdravlja, osnovne škole i vrtići. Ove godine kampanja „Oktobar mesec pravilne ishrane“ realizuje se pod sloganom:  „Pravilna ishrana – ulaganje u budućnost.”

Zavod za javno zdravlje Požarevac kao i svake godine, u saradnji sa domovima zdravlja, osnovnim školama i vrtićima na teritoriji Braničevskog i Podunavskog okruga, organizuje brojne aktivnosti sa ciljem da najšira populacija, a posebno deca i mladi, steknu znanje, formiraju ispravne stavove i ponašanje u vezi sa zdravljem i pravilnim navikama u ishrani.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top