Zbog projekata nove izmene u opštinskoj kasi

Petrovac

Događaji

Zbog projekata nove izmene u opštinskoj kasi

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Održana 22. sednica Skupštine opštine Petrovac na Mlavi.

 
 Jedna od najznačajnijih tačaka je bila izmena odluke o budžetu opštine Petrovac na Mlavi za 2018. godinu. 


Milanče Aćimović, predsednik Skupštine opštine, rekao je medijima da ova izmena nije proistekla kao posledica loše projektovanog budžeta, već zbog novih investicija koje će stići u opštinu.


 “Ovde se konkretno radi o novom projektu za rekonstrukciju i sređivanje bolnice. Opšta bolnica u Petrovcu na Mlavi jeste republička institucija, ali je od posebne važnosti za građane ove, kao i susednih opština. Predviđena je nova pozicija u budžetu od pet miliona dinara kako bi se uradio projekat za adaptaciju bolnice, a biće obezbeđena sredstva od preko četri miliona evra za kompletan posao. U prvoj fazi će to biti radovi u vešernici i kotlarnici. Na novu kotlarnicu koja bude izgrađena biće priključene još neke od institucija kao što su škola i sportska hala. Drugi projekat, zbog čega je bila potrebna izmena i dopuna odluke o budžetu, u vezi je sa saobraćajnom infrastrukturom, odnosno, potreban je projekat za raskrsnicu kod bolnice” – objašnjava Aćimović.


Među važnijim tačkama, od ukupno petnaest, našla se i saglasnost na kolektivni ugovor koji će biti potpisan sa sindikatom i poslodavcem KJP “Izvor”, a na kome se radilo pet godina.  
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top