Završna faza izgradnje puta Kamenovo – Zabrđe (FOTO)

Petrovac

Događaji

Završna faza izgradnje puta Kamenovo – Zabrđe (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Radove na izgradnji puta Kamenovo – Zabrđe, koji će predstavljati obilaznicu oko Petrovca na Mlavi, danas su obišli predstavnici ove lokalne samouprave.

Radove na putnom pravcu Kamenovo – Zabrđe u dužini od 3050 metara, čija je vrednost oko 90 miliona dinara, finansira Vlada Srbije i Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Goran Ristić, zamenik predsednika opštine, rekao je da ovaj put ima izuzetno veliki značaj za opštinu Petrovac na Mlavi, a radi se zahvaljujući predsedniku opštine Dušku Nediniću, Vladi  Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću.

“Ovaj putni pravac je važan za povezivanje dva dela opštine, a takođe i za rasterećenje intezinteta saobraćaja u Petrovcu na Mlavi, jer ćemo kompletan tranzitni saobraćaj preusmeriti na ovaj deo i rasteretiti saobraćaj u samom gradu. Put se radi izuzetno kvalitetno, širina je pet metara, asfaltira se u dva sloja i nosivost je 40 tona. U toku su I radovi na putnom pravcu Petrovac – Žagubica, deonica Krepoljin – Petrovac u dužini od 22 kilometra. U toku je druga faza adaptacije i sanacije putne mreže na teritorji opštine Petrovac na Mlavi kojom će biti obuhvaćeno 17 putnih pravaca od kojih je put u Tabanovcu prema crkvi već odrađen,” kazao je Ristić.

Goran Ristić, zamenik predsednika opštine

Predsednik Mesne zajednice Zabrđe, Relja Stepanović, najpre se u ime meštana zahvalio svima koji su pomogli u ovom važnom projektu za Zabrđe.

Relja Stepanović, predsednik mz Zabrdje

“Ovaj put za Zabrđe ima višestruku korist, bar desetak domaćinstava na ovom delu puta ima svoje parcele koje su sada udvostručile vrednost. Još jedna korist je što smo sada mnogo bliži  mlinu i fabrici stočne hrane gde naši poljoprivrednici plasiraju svoje proizvode. Zabrđe sa izgradnjom ovog puta dobija izlaz na put za Požarevac i prema auto putu,”rekao je Stepanović.

Bojan Milovanović, predsednik MZ Kamenovo, rekao  je da I meštani Kamenova imaju identične koristi od puta, a posebno što je put do njihovih parcela sada kraći za osam kilometara.

Bojan Milovanović, predsednik MZ Kamenovo

Kompletan završetak radova na ovoj deonici očekuje se u narednih dvadesetak dana.

Osim zamenika predsednika opštine i predsednika mesnih zajednica Kamenovo i Zabrđe, radove je obišao i pedsednik SO Petrovac Milanče Aćimović.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top