Završena sedma škola pčelarstva

Požarevac

Poljoprivreda

Završena sedma škola pčelarstva

Foto: Ivan Miloš

How Good Of A Friend Are You Really?

Praktični deo zimske škole pčelarstva izveden je u pčelinjaku Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“ u Požarvecu.

Teorijski deo škole je okončan tokom marta ali se za praktični moralo sačekati lepše vreme.

Profesori škole, spec. dr vet. med. Snežana Milosavljević i dr vet. med. Ivan Miloš su prikazali pravilan rad na pčelinjaku, skrenuli pažnju na najčešće greške i odgovarali na pitanja polaznika.

„Pojedini polaznici prvi put su došli u pčelinjak, dok drugi već rade dve, tri godine, ali su hteli nešto da nauče. Mogli su da otvore košnicu, da vide kako treba da izgleda saće, kako se dijagnostikuje nešto što je zdravo. Naš školski pčelinjak nema ekonomski potencijal, ne služi za veće prinose meda, već da đaci i polaznici zimske škole vide kako izgleda rad u pčelinjaku“, rekao je Miloš.


Dr vet.med. Ivan Miloš, jedan od predavača u Zimskoj školi pčelarstva

U teorijskom delu polaznici su mogli da nauče osnove biologije, šta čini građu pčela ali i košnice, zatim kakvi tipovi košnica postoje, koji su načini pčelarenja...

Predavanja su držali Dejan Milošević predsednik i Slobodan Jevtić član Izvršnog odbora Udruženja pčelara Požarevca, a o bolestima je govorio dr vet.med. Ivan Miloš.

Osim što stiču znanja, polaznici škole mogu ostvariti i određene subvencije kod Budžetskog fonda za poljoprivredu, jer je pohađanje zimske škole jedan od uslova za subvencije.

Inače, škola je je besplatna i jedni je uslov da polaznici budu članovi Udruženja pčelara Požarevac.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top