Završena obuka za vatrogasce

Žagubica

Društvo

Završena obuka za vatrogasce

Foto: zagubica.orsg.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Realizovan finalni deo projekta „Vatrogasci i upravljanje vanrednim situacijama Rekaš - Žagubica“.

U skladu sa ciljevima projekta, aktivnost sprovođenja, organizovanje obuke za vatrogasce i polaganje završnog ispita, realizovana je u skladu sa Pravilnikom o stručnom osposobljavanju i sticanju zvanja vatrogasca u od novembra prošle, do sredine februara 2018. godine.

Obuku je organizovalo i sprovelo Dobrovoljno vatrogasno društvo Bor. Kroz teorijski i praktični deo obrađene su teme koje se odnose na propise u oblasti zaštite od požara, preventivu, sredstva za gašenje, vatrogasnu tehniku i taktiku i praktične vežbe na vatrogasnom poligonu. 

Projekat „Vatrogasci i upravljanje vanrednim situacijama Rekaš - Žagubica“ ima za cilj da poboljša i unapredi uslove u prekograničnim zajednicama za delovanje u vanrednim situacijama, osnaži lokalne aktere i doprinese efikasnijem delovanju u slučaju zaštite od požara, što će značajno doprineti smanjenju šteta prouzrokovanih požarima. 

Inače, projekat se realizuje u okviru programa Prekogranične saradnje Srbija - Rumunija, koji je finansiran od strane Evropske unije, u okviru instrumenata za predpristupnu pomoć (IPA II).  Ukupan budžet projekta je 1.414.018 evra od čega Evropska unija finansira 1.201.915,30, a opštine Rekaš i Žagubica 212.102.70 evra.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top