Završena montaža bagera

Kostolac

Privreda

Završena montaža bagera

Foto: „Energija Kostolac“

How Good Of A Friend Are You Really?

Na zapadnom montažnom placu kopa u toku je montaža četiri pogonske stanice.

Realizacija ugovora potpisanog između „Elektroprivrede Srbije“ i kineske kompanije CMEC (China Machinery Engineering Corporation), ukupne vrednosti 123 miliona dolara, kojim je ugovorena izrada i montaža opreme za šesti rudarski sistem, odvija se prema utvrđenom planu.

„Završeni su poslovi na montaži „Krupovog“ bagera SchRs 1400, kapaciteta 6.600 kubnih metara čvrste mase na sat, ukupne težine 3.115 tona, i u toku su funkcionalne probe pogona“ − rekao je Miroslav Ivković, zamenik rukovodioca projekta za povećanje proizvodnje PK „Drmno“.

 

Miroslav Ivković

Montaža četiri pogonske stanice praktično je završena. Postoje neki problemi sa elektronapajanjem i početkom izgradnje trafostanica „Rudnik 5“ zbog administrativnih prepreka. Izgradnja trafostanice trajaće oko šest meseci. Treba napomenuti da smo uradili trasu za postavlјenje pet kilometara transportnog sistema i da su kineski partneri isporučili svu neophodnu opremu.

Na zapadnom montažnom placu kopa „Drmno“ u toku je montaža četiri pogonske stanice, što je ugovorna obaveza EPS-a.

„Radovi dobro napreduju. Očekujem da će do kraja godine biti završeni. Postavlјanje sedam kilometara transportnog sistema, što je takođe obaveza EPS-a, otpočeće po stvaranju tehničko-tehnoloških uslova na kopu „Drmno“ – istakao je Ivković.

Kada je reč o „Sandvikovom“ odlagaču PA 200-2000, kapaciteta 8.500 kubika rastresite mase na čas, ukupne težine 1.480 tona, montirano je oko 88 odsto mašinskih elemenata, a počeli su i radovi na elektroopremi. Očekuje se da se montaža odlagača završi do sredine decembra. Pretovarna kolica odlagača montiraju se na budućem radnom odredištu u kopu. Stepen mašinske gotovosti je na nivou većem od 80 odsto. Uporedo s tim radovima, ugrađuje se i montira elektrooprema.

Funkcionalna ispitivanja bagera

Pre roka

Prema ugovoru, šesti rudarski sistem treba da bude završen i pušten u rad u roku od 47 meseci, odnosno početkom decembra 2019. godine. Prema tome kako se radovi odvijaju na terenu, izvesno je da će novi rudarski sistem biti završen pre roka.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top