Zakon o nacionalnim savetima manjina predstavljen i u Kučevu

Kučevo

Događaji

Zakon o nacionalnim savetima manjina predstavljen i u Kučevu

Foto: mduls.gov.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Javna rasprava o tom zakonu traje do 18. aprila. Iz nadležnog Ministarstva pozivaju pripadnike manjina u Srbiji da glasaju na izborima za savete.

Okrugli sto u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina održan je u Kučevu, a državni sekretar Ivan Bošnjak je podsetio da će ove godine biti održani izbori za članove nacionalnih saveta manjina.

Bošnjak je pozvao sve pripadnike nacionalnih manjina da iskoriste pravo da glasaju na ovim izborima i biraju članove nacionalnog saveta svoje manjine.

Okrugli sto je organizovalo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji i opštinom Kučevo.

Sam nacrt prezentovao je prof. dr Vladimir Đurić, a predstavljanju su, između ostalih, prisustvovali i Zuzana Pavlikova, šefica sekcije za nacionalne manjine u Misiji OEBS u Republici Srbiji, Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog upravnog okruga, Biljana Marković rukovodilac grupe pri Ministarstvu državne uprave, Mirza Hajdinović i Ahmedin Škrijelj iz Bošnjačkog nacionalnog veća, Petar Rodifcis - Nađ i Bojan Lukić iz Nacionalnog saveta Grčke nacionalne manjine, Mirko Bajić iz Bunjevačkog nacionalnog saveta, Radiša Dragojević predsednik Nacionalnog saveta Vlaha, Slobodan Perić - Vlaška nacionalna manjina, Vlastimir Babić predstavnik Saveta za međunacionalne odnose SO Kučevo kao i rukovodstvo te opštine.  

Kako je saopšteno iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, javna rasprava o Nacrtu ovog zakona traje do 18. aprila.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top