Zajedno možemo mnogo toga

Požarevac

Događaji

Zajedno možemo mnogo toga

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Održana javna tribina „U susret međunarodnom danu OSI“.

Tribinu je organizovalo udruženje za negovanje zdravih stilova života Vritas u saradnji i partnerstvu sa organizacijama na teritoriji grada Požarevca, a povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, 3. decembra.

Reč je o Međuoprštinskoj organizaciji gluvih i nagluvih, Međuopštinskoj organizaciji slepih i slabovidih, Udruženju  „Osmi dan“ i Centru za dnevni boravak dece ometene u razvoju.

To su organizacije koje tokom godine kontinuirano i kroz projekte pružaju različite vidove usluga, odnosno podrške licima kojima je to neophodno. Ideja je da ovaj dan obeležimo sa partnerima sa kojima sarađujemo tokom cele godine. Zajedno možemo puno toga i upravo je to poruka današnje tribine, navela je Jasmina Turudić predsednik Udruženja „Veritas“.

Inače, ovo je aktivnost u okviru projekta „Program boravak odraslih osoba sa invaliditetom - do uspostavljaja usluge dnevnog boravka uz finansijsku podršku grada Požarevca“.

Na tribini su predstavljene realizovane aktivnosti Centra za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, udruženja „Veritas“ i udruženja OSI sa teritorije Požarevca.

Ove godine smo uspeli da objedinimo ono što smo godinama zagovarali, usluge koje se pružaju osobama sa invaliditetom od najmlađeg do najstarijeg uzrasta-celoživotna usluga. Udruženje realizuje u partnerstvu sa Domom zdravlja projekat za ranu interveciju, a tiče se podrške i tretmana dece sa smetnjama u razvoju u najranijem periodu, onda kada najviše ima efekata, zatim,realizujemo pilotiranje usluge ličnog pratioca - projekta namenjenog deci sa smetnjama u razvoju koji su uključeni u vaspitno obrazovne institucije, bilo da su to predškolska odeljenja, vrtići ili osnovne škole i usluga koju godinama realizujemo, dnevni boravak osoba sa invaliditetom – zagovaranje ideje formiranja takvog jednog boravka na teritoriji grada Požarevca, što postaje neminovnost u godinama koje dolaze – poručila je Turudić.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top