Zajedno i žestoko protiv droge!

Požarevac

Zdravlje

Zajedno i žestoko protiv droge!

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Obeležavanje 26. juna, Svetskog dana borbe protiv droga, početak je realizacije projekta „Znam šta hoću, drogu neću“

Projekat realizuje Omladina JAZAS-a  uz finansijsku podršku grada Požarevca, a u partnerstvu sa Udruženjem građana Kreativno - zabavna radionica za mlade „Urban Stream“ i Zavodom za javno zdravlje Požarevac. 
 
„Projekat traje do kraja godine, a ovde možemo videti sportiste umetnike, sve što mladi ljudi treba da vide i čime traba da se bave, a kao zdrav odgovor prevenciji zloupotrebe droga“, rekao je Zoran Jović, menadžer projekta.

Zoran Jović, Omladina JAZAS-a Požarevac menadžer projekta

 Biće realizovana i obuka za vršnjačke edukatore, svojesvrsni zaštitni znak Omladine JAZAS-a, koji će organizovati radionice po osnovnim školama na teritoriji Požarevca.

Zapažen odziv građana

„Cilj nam je da objedinimo rad svih institucija na zajedničkom problemu zloupotrebe psihoaktivnih supstanci. Predvideli smo i jednodnevni seminar za prosvetne radnike, koji treba da im pomogne kako da prepoznaju osobu koja konzumira psihoaktivne supstance. Najteži deo projekta biće sastanci sa savetima roditelja. Roditelji retko dolaze i na roditeljske sastanke, a tek kada je ova tema u pitanju. Pokušaćemo, i to će biti uspeh ako ih budemo okupili.Žao nam je što sada nisu sa nama predstavnici Policijske uprave, ali se nadam da će uzeti učešće u drugim aktivnostima na projektu“, kazao je Jović.

Snimana je i emisija uz podršku SAT TV, a učesnici panel diskusije o prevenciji i zloupotrebi narkotika u Požarevcu bili su Dejan Krstić, član Gradskog veća zadužen za NVO, kulturu i informisanje, Ana Jovanović, direktorka ZZJZ Požarevac, Zoran Jović, Omladina JAZAS-a Požarevac- menadžer projekta, dr Olivera Hajrović, stručni predavač na projketu, Tatjana Rajić, direktorka Centra za socijalni rad Požarevac, Radmila Krstevska, pedagog u OŠ

„Desanka Maksimović“, Sanja Novaković, Sociorehabilitaioni klub UG „Šansa“- voditelj tretmana, Marija Penčić, Centar za socijalni rad- voditelj slučaja i Maja Marić, UG Urban Stream –partner na projektu.

„Naš deo su istraživanja vezana za narkomaniju, navike mladih i posledice koje droga izaziva. Radićemo na terenu u svim srednjim školama. Na osnovu tih istraživanja kreiraćemo buduće aktivnosti vezane za projekat. Potom ćemo pratiti radionice vršnjačke edukacije u svim osnovnim školama. Ciljna grupa su nam učenici sedmog razreda. Obićićemo devet škola, a trebalo bi da bude obuhvaćeno oko 800 učenika. Na okruglom stolu, na kraju projekta okupićeno sve relevantne činioce koji mogu da doprinesu rešavanju ovog problema koji postoji kod mladih“, rekla je Maja Marić iz UG Urban Stream.

Maja Marić UG Urban Stream –partner na projektu

Gosti na terenu su Odbojkaški klub „Mladi radnik“, Košarkaški klub „Požarevac“, Klub američkog fudbala „Pastuvi“, Karate klub „Železničar,Tradicionalni „Wing Chun Kung Fu“ klub, Fudbalski klub Tron, UG ArtDistrikt, Yoga centar „Sunce“.

Mladi odbojkaši Mladog radnika

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top