Žagubica odustala od letnjih manifestacija, novac ide poplavljenima

Žagubica

Društvo

Žagubica odustala od letnjih manifestacija, novac ide poplavljenima

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Situacija u Žagubici iz časa u čas se popravlja,a opština čini sve da pomogne ugroženim domaćinstvima.

Pomoć je več počela da stiže, među prvima je bio Crveni krst Srbije. Meštani opštine Žagubica odazvali su se pozivu lokalne samouprave i tokom vikenda pomagali najugroženijima.

Predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović, u obraćanju volonterima naglasio je da će zatražiti od skupštine smenu svih direktora i funkcionera koji su izostali sa akcije bez oravdanog razloga. Stanovnicima Žagubice od nedelje pomažu i pripadnici Vojske Srbije iz Garnizona Zaječar. Vojska će se zadržati pet dana.

Pavlović je u obraćanju građanima preko RTV „Homolje“, između ostalog rekao da komisije za procenu štete privode posao kraju i da će u ponedeljak biti upućen zahtev za pomoć Vladi Republike Srbije. Takođe u ponedeljak, planirano je otvaranje deviznog i dinarskog namenskog računa, na koje će moći da se uplate spredstva za pomoć ugroženima.

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Žagubica, održane u subotu, 4. avgusta, doneta je odluka o ukidanju svih preostalih manifestacija i turnira na teritoriji opštine, počev od Dana zetova u kući, Dana proje i sira, Pantelejskih dana i turnira u Krepoljinu.

Novčana sredstva namenjena u ove svrhe preusmerena su za pomoć domaćinstvima uništenim u poplavama. 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top