Zabranjena  upotreba vode iz seoskih vodovoda u Tribrodu i Kamijevu

Veliko Gradište

Info

Zabranjena upotreba vode iz seoskih vodovoda u Tribrodu i Kamijevu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U naseljima Tribrode i Kamijevo voda za piće nije zdravstveno bezbedna, dok se u Carevcu, Srednjevu i Kumanu može koristiti za piće i pripremu hrane.

Zabranjena je upotreba vode iz seoskih vodovoda u Tribrodu i Kamijevu  za piće i pripremu hrane, shodno mišljenju  o zdravstvenoj bezbednosti  Zavoda za javno zdravlje Požarevac,  zbog toga što nije zdravstveno bezbedna. U oba naselja  neispravnost je fizičko – hemijska (povišena vrednost nitrata), a u Kamijevu i mikrobiološka (koliformne bakterije fekalnog porekla).

Zabrana će trajati dok se odgovarajućim rezultatima analiza uzoraka vode za piće ne dokaže zdravstvena bezbednost iste i obezbedi stručno mišljenje ovlašćene ustanove da se voda može koristiti za piće, saopštavaju iz JKP „Dunav Veliko Gradište“.

S druge strane dozvoljena je upotreba vode iz seoskih vodovoda u Carevcu, Srednjevu i Kumanu za piće i pripremu hrane, shodno mišljenju  o zdravstvenoj bezbednosti Zavoda za javno zdravlje Požarevac, s obzirom da je zdravstveno bezbedna (fizičko – hemijski i mikrobiloški ispravna) u skladu sa graničnim vrednostima propisanim Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Uzorci su uzeti u Carevcu i Srednjevu u osnovnim školama, a u Kumanu na potezu „Destilerija“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top