Za kraj nedelje Crvenog krsta – paketi za 17 novorođenih beba (FOTO)

Požarevac

Događaji

Za kraj nedelje Crvenog krsta – paketi za 17 novorođenih beba (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Finale nedelje Crvenog krsta rezervisano je za najlepšu akciju koju ova humanitarna organizacija sprovodi tokom godine.

Požarevačka organizacija Crvenog krsta darivala je bebe koje su se rodile od 8. do 15. maja.U tom periodu u Požarevcu je rođeno 17 beba, 13 dečaka i četiri devojčice. Do kraja dana ovaj broj se može i povećati. Tokom nedelje rodili su se  i blizanci, a nekoliko mališana su rođeni kao treće dete.


Sa dodele paketa

„Dece u Srbiji nikad dosta“, rekao je Milutin Avramović, predsednik UO Crvenog krsta Požarevac i poželeo više ovakvih okupljanja.

Crveni krst je, kako je istakao Dejan Krstić, član Gradskog veća zadužen za kulturu, medije, nevladine organizacije, jedna od najznačajnijih naših nevladinih organizacija i udruženja na teritoriji grada Požarevca, sa nizom projekata koje grad finansira preko konkursa.


Sadržaj paketa

Po rečima dr Danka Nikolića, direkrora požeravačke bolnice, 2016. godine bilo je 1000 porođaja, 2017. sedamnaest više, a u prvom tromesečju ove godine rođeno je više beba nego u istom periodu prošle godine.

„Nadam se da smo ovim paketima dali mali doprinos borbi protiv bele kuge“, rekao je Saša Obradović, sekretar Crvenog krsta Požarevac.


Podeljeno je sedamnaest paketa

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top