Za dečiju hemato-onkološku kliniku u Nišu

Požarevac

Društvo

Za dečiju hemato-onkološku kliniku u Nišu

Foto: NURDOR Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka.

Povodom Svetskog dana dece obolele od raka koji se obeležava 15. februara, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizuje humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u više od 40 gradova širom Srbije.

I ove godine, u 12 časova će, uz prigodan program, u nebo nad Srbijom biti pušteno hiljade balona u znak podrške svim mališanima koji se leče i u znak sećanja na one koji više nisu sa nama. 

NURDOR je nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje. Osnovano je 2003. godine u Beogradu i od tada svakodnevno brinu o deci i roditeljima na području cele Srbije.
Kroz brojne radionice i savetovališta NURDOR pruža psiho-socijalnu podršku, pomoć u ostvarivanju zakonskih prava, rade na obezbeđivanju najsavremenijih uslova na hemato-onkološkim odeljenjima, edukuju roditelje, decu, medicinsko osoblje, volontere i širu javnost.

U toku je akcija prikupljanja dobrotvornih priloga za podršku završetka izgradnje i opremanja dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, a završetak je planiran za kraj februara 2018. godine.

Prema postojećoj organizaciji zdravstvenog sistema u Republici Srbiji, deca obolela od malignih bolesti mogu se lečiti na teret zdravstvenog osiguranja u klinikama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Izgradnja i opremanje hemato-onkološkog odeljenja Dečije klinke u Nišu, gde se godišnje javi između 20 i 30 novoobolele dece je od velikog značaja s obzirom da se ova klinika suočava sa nizom problema koji se odnose na lečenje, adekvatan prostor i odgovarajuću opremu.

„Dođite da zajedno pružimo podršku mališanima koji se leče od malignih bolesti u Srbiji, kao i da se setimo onih koji nažalost više nisu sa nama. Dođite da svojim prisustvom podržimo hrabru borbu za život i za bolje uslove lečenja! Solidarnost i podrška su važni isto koliko i lekovi i terapija. Pozovite svoje prijatelje, komšije, porodicu da nas bude što više, kako bi naša deca znala da ima mnogo onih koji misle na njih i koji se zajedno bore za bolje“, poručuju iz NURDOR-a.


Plakat

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top