Vrtićima u Žagubici donacija od Japana

Žagubica

Događaji

Vrtićima u Žagubici donacija od Japana

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Potpisan je Ugovor za realizaciju projekta za opštinu Žagubica, a sredstava su namenjena preškolskoj ustanovi „Poletarac“.

U Ambasadi Japana u Beogradu, ugovor su, početkom nedelje, potpisali ambasador u Đuići Takahara i Vanja Milutinović, direktor PU „Poletarac“, kao dobitnik sredstava. 

Pored Žagubice, sredstva je dobilo još sedam opština u Srbiji. 

„Ambasada Japana od 1999. godine direktno podržava projekte lokalnih samouprava, nevladinih organizacija, škola i zdravstvenih ustanova. Do sada je realizovano 199 projekata, a od svih ovogodišnjih korist će imati gradovi i opštine. Vlada Japana prepoznaje potrebu da se poveća pomoć kojom će se smanjiti razlike između velikih gradova i drugih delova zemlje, jer se na taj način podstiče i razvoj Srbije, zaključio je Đuići Takahara.

Vrtić u Žagubici je jedan od retkih u Srbiji koji je, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, besplatan za sve mališane. 

„Realizacijom ovog projekta, njihov boravak će biti još lepši, a odrastanje kvalitetnije, s obzirom na to da će dobiti i novu kuhinju, prozore na vrtiću i toalet. Iznos opredeljen ovom prilikom je preko šest i po miliona dinara i imaće veliki uticaj i na budžet opštine, imajući  u vidu da se radi o više nego značajnim sredstvima“, istakao je Predrag Ivković, zamenik predsednika opštine Žagubica.

Potpisivanju ugovora takođe su prisustvovali i predstavnici više ministarstava.
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top