Vršnjački edukatori uskoro spremni za ozbiljan zadatak

Požarevac

Društvo

Vršnjački edukatori uskoro spremni za ozbiljan zadatak

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U toku je petodnevna obuka edukatora koji će raditi na prevenciji bolesti zavisnosti.

Obuka je deo projekta „Znam šta hoću, drogu neću“, realizuje je omladina JAZASA-a u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravlje Požarevac i Udruženjem građana Urban Stream, a finansira grad Požarevac.

„Govorili smo o najčešćim problemima adolescencije i karakteristikama ličnosti adolescenata i porodica iz kojih potiču, kao faktorima rizika za upotrebu psihoaktivnih supstanci i razvoj bolesti zavisnosti“, navela je Olivera Hajarović, psiholog.


Jedna od radionica psihologa dr Vere Hajrović

Grad Požarevac je finasijer i pokretač ove inicijative sa NVO, što predstavlja primer dobre saradnje grada sa nevladinim sektorom. Ono što je najvažnije, uključena su i stručna lica. 

„Projekat je pokrenut tokom leta i trajaće do kraja godine. Očekujemo dobre rezultate i nameravamo da  i u 2018. nastavimo sa sličnim projektima“, rekao je Dejan Krstić, član Gradskog veća zadužen za kulturu, medije i nevladine organizacije. 


Dejan Krstić, član Gradskog veća zadužen za kulturu, medije i NVO

Obuku pohađaju mladi iz srednjih škola koji sa iskusnim predavačima, trenerima, prolaze niz radionica, vežbi i predavanja na pomenute teme i uče kako da stečeno znanje prenesu vršnjacima.


Jedna od vežbi na radionici

Ovo je izuzetno važno za mlade, s obzirom na to da su ovo pitanja koja se prepoznaju kroz razvojne zadatke tog životnog doba. 

„Kroz projekat želimo da podignemo svest o rizicima koji ugrožavaju zdravlje dece i mladih putem različitih interaktivnih vežbi koje podstiču saradnju i predavanja koja imaju za cilj da doprinesu  unapređenju kvaliteta života mladih u Požarevcu kroz prevenciju rizičnih ponašanja i zloupotrebe psihoaktivnih supstanci“, rekao je Zoran Jović koordinator projekta.


Zoran Jović koordinator projekta

Obuka traje do 13. oktobra.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top