Vozači, oprezno: Pojačana kontrola od danas

Braničevo

Info

Vozači, oprezno: Pojačana kontrola od danas

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila u periodu od 16. do 22. aprila.

Ova akcija u ponedeljak će početi u svim državama članicama međunarodne organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). Reč je o ukupno 32 države (28 država članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj, Srbiji i Gruziji).

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova podsećaju da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu, saobraćajni policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve.

U okviru ove međunarodne akcije, realizovaće se i akcija „Speed Marathon“, koja se takođe sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, od 18. aprila u 6 časova do 19. aprila u 6 časova – navodi MUP.

Tokom prošlogodišnje akcije „Speed Marathon“, za 24 časa, na evropskim putevima otkriveno je ukupno 151.073 prekršaja prekoračenja brzine, od čega u Srbiji 2.895.

Analize pokazuju da je svaki treći saobraćajni prekršaj u Srbiji upravo prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila.

Istovremeno, neprilagođena brzina javlja se kao uticajni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top