Vlasnicima pedalina po dve godine zatvora

Veliko Gradište

Hronika

Vlasnicima pedalina po dve godine zatvora

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Doneta presuda za utapanje braće Stefana i Nikole Petrovića iz Rače na Srebrnom jezeru. Direktor i trener OŠ "Karađorđe" osuđeni na po 365 dana kućnog pritvora – pišu Novosti.

Osnovni sud u Velikom Gradištu je, zbog prošlogodišnjeg utapanja na Srebrnom jezeru dvojice braće iz Rače, Stefana (14) i Nikole (13) Petrovića, prvostepenom presudom osudio direktora i trenera OŠ "Karađorđe", Zorana Jovanovića i Miloša Gajića, na po godinu dana kućnog zatvora, a vlasnike kobnih pedalina, Milanku i Dragana Stanković iz Niša, na po dve godine zatvora – objavljuju Večernje novosti.

Svi optuženi teretili su se za teško delo protiv opšte sigurnosti, za koje je zakonom predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Osnovni javni tužilac Saša Milojković nezadovoljan je ovom presudom i najavio je podnošenje žalbe – pišu Novosti. 

Podsećamo, ovaj tragičan događaj koji je uznemirio čitavu zemlju, odigrao se 11. septembra prošle godine na Srebrnom jezeru kada su se dečaci utopili tako što je sa prepune pedaline najpre pao Nikola, dok je Stefan skočio u vodu kako bi spasio brata. Obojica su međutim, izgubila život.

Pitanje koje se tada postavljalo bilo je da li su deca bila pod nadzorom direktora škole i trenera sa kojima su putovali i zašto je šestorici dečaka izjamljena jedna pedalina, inače predviđena za manji broj osoba.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top