Veliki odziv na akciju besplatnih pregleda

Kučevo

Zdravlje

Veliki odziv na akciju besplatnih pregleda

Foto: B.K.

How Good Of A Friend Are You Really?

Kučevački Dom zdravlja pridružio se akciji besplatnih pregleda koji su se u nedelju sprovodili u Braničevskom okrugu.

Ovo je treći put da su vrata te zdravstvene ustanove širom otvorena za sve pacijente, bez obzira na to da li su obuhvaćeni redovnom zaštitom, odnosno da li imaju zdravstvenu knjižicu ili ne.

Dr Aleksandar Filipović spec. rendgenolog je vršio ultrazvučne preglede abdomena, za šta je bio zainteresovan veliki broj građana, pa je praktično bilo gotovo fizički nemoguće da svi budu pregledani u planirano vreme trajanja akcije.

Međutim, dr Filipović, kao i zaposleni u Domu zdravlja na čelu sa direktorkom dr Eminom Perić, želeli su da svima koji su došli omoguće pregled.

Tako su, ovom prilikom do 16 sati zvanično pregledana 62 pacijenta, ali ih je prema proceni bilo znatno više, pa je broj ukupno pregledanih zapravo trocifren.

Akcija se odvija pod okriljem Ministarstva zdravlja, a osim u Kučevu, realizovana je u Golupcu, Malom Crniću i Velikom Gradištu.

Takođe, u požarevačkom Domu zdravlja pregledi su se obavljali na dva punkta (za pregled abdomena i mamografiju), dok se u Opštoj bolnici Požarevac sa pacijentima radilo na četiri mesta.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top