Veliki odziv dečijih hirurga

Veliko Gradište

Događaji

Veliki odziv dečijih hirurga

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Održan simpozijum dečjih hirurga Srbije u Velikom Gradištu.

Simpozijum Sekcije za dečju hirurgiju Srpskog lekarskog društva Srbije, organizovao je Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije ,,Vukan Čupić“ iz Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

sa simpozijuma

 „Poučeni ranijim pozitivnim iskustvima, odlučili smo da stručne sastanke ne održavaju u mestima gde žive i rade, a ove godine izabrali su Veliko Gradište kako bi, ujedno, ispoštovali struku i uživali u lepotama ovog kraja“ kazao je primarijus dr Predrag Ilić predsednik Sekcije, otvarajući simpozijum.

Predstavnik Ministarstva zdravlja Republike Srbije, primarijus dr Dušan Jovanović, istakao je izuzetnu ulogu dečje hirurgije u čuvanju zdravlja i lečenju dece, rekavši da je dečja hirurgija stožer svih aktivnosti Ministarstva zdravlja te da se radi i na otvaranju novih odeljenja za dečju hirurgiju u onim zdravstvenim ustanovama gde za to postoje uslovi.

„Vlada Republike Srbije posebno vodi brigu o našem podmlatku, o budućim generacijama, pedijatriji i o svim aspektima lečenja i zdravlja naše dece. Sekcija za dečju hirurgiju jedna je od najboljih, najvećih i najorganizovanijih u Srpskom lekarskom društvu“, naglasio je on i izrazio zadovoljstvo prisustvom dečjih hirurga iz svih bolnica u Srbiji u kojima postoji dečja hirurgija. 

„Ponosan sam što se ovaj važan stručni skup održava u gradu na Dunavu. Nadam se da će ovo okupljanje postati tradicija te da će se simpozijum i narednih godina održavati u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru. Nalazite se opštini koja razvija turizam, imamo ono što nam je Bog dao, a to su reka Dunav i reka Pek koja se uliva u Dunav i gde se još ispira zlato na onaj stari način. Imamo Srebrno jezero koje postaje sve prepoznatljivije na turističkoj mapi Srbije, nove objekte na Srebrnom jezeru – akva-park, marinu, dva turistička broda – na jednom od njih ćete danas ploviti Dunavom, 

nove hotele, kongresne sale, Veslački centar Srbije, restorane, sportske terene i Košarkaški centar Miloša Teodosića. Naše ambicije su velike, ali pre svega želimo da budemo čista i zdrava sredina, ovde ćete videti mnogo zelenila, parkova i cveća“, rekao je Dragan Ilić, predsednik opštine Veliko Gradište.

Na stručnom delu simpozijuma izlagali su prim. dr Mirjana Janković sa Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ Beograd, na temu „Laserska fenestracija ureterocele’’, doc. dr Aleksandar Sretenović sa Univerzitetske dečje klinike Beograd, na temu „Forma fruste ciste holedohusa – klinička prezentacija i hirurško lečenje“, prim.dr sc med. Igor Meljnikov, sa Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Novi Sad, na temu „Naša iskustva u lečenju kraniosinostoza“, asist.dr sc. med. Ivona Đorđević, sa Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju KC Niš, na temu „Otvorena vs. laparoskopska apendektomija kod dece – komparativna analiza rezultata jednog centra“, asist. mr sc. med. dr Branislav Trifunović, sa Univerzitetske dečje klinike, Beograd, na temu „Primena „integre“ na Univerzitetskoj dečjoj klinici“ te dr sc. med. Zoran Stanković, sa Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“, Beograd, na temu „Kontroverze o cistama jajnika kod mladih“.

Ovom prilikom, direktor Instituta za zdravstvenu zaštititu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“, docent dr Radoje Simić, uručio je zahvalnice za doprinos u organizaciji simpozijuma u Velikom Gradištu predsedniku opštine, Draganu Miliću i vlasniku kompanije „Stokić“ iz Velikog Gradišta, Ljubisavu Stokiću, jednom od privrednika koji su pomogli organizaciju ovog skupa.

dr Simić, uručio je zahvalnice za doprinos u organizaciji simpozijuma u Velikom Gradištu predsedniku Draganu Miliću, i Ljubisavu Stokiću

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top