Veče trilera u kostolačkoj biblioteci 

Kostolac

Kultura

Veče trilera u kostolačkoj biblioteci 

Foto: Renata Minić

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavljeni su romani: „Čudnovati događaji u novogodišnjoj noći“, autora Nebojše Petkovića, i „Čovek koji se rugao“, autora Ivana Brankovića. 

O knjigama je, pored autora, govorila i Nataša Ilić - Rokselana, novinarka i blogerka. Nataša Ilić je novinarka koja je pisala za više poznatih novina i časopisa, između ostalog i za „Ošišani jež”, „Politiku“, „Blic“, „Pres“, „Telegraf“. Radila je i kao saradnik na radiju  „202“ za emisiju  „Škola, faks i radio trake“. Zaljubljenik je u istoriju, putovanja i gurmanluke, o kojima i piše na svom blogu „Rokselanin kofer“. 


Iste večeri uručene su i nagrade čitaocima Biblioteke u Kostolcu za najviše pročitanih knjiga u 2018. godini. U kategoriji učenika, nagradu je dobila Marija Milovanović, učenica drugog razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić" iz Kostolca, a u kategoriji odraslih Slađan Živanović.

Nebojša Petković rođen je 1975. godine u Beogradu. Završio je arhitekturu kojom se bavi profesionalno. Živi i radi u Beogradu. Pisanje je hobi i strast koju praktikuje dugo, ali je ozbiljan korak na tom polju napravio tek objavljivanjem prvog romana 2014. godine u izdanju izdavačke kuće „Portalibris“.
 Radi se o prvoj knjizi iz trilogije „Poslednji Grad“, pod nazivom „Potraga“ i pripada mešavini žanrova epske i distopiske fantastike. Od tada je objavio roman „Rat“ (drugi deo trilogije) 2015. godine i roman „Izdaja“ (treći deo trilogije) 2016. godine. Najnoviji roman „Čudnovati događaji u novogodišnjoj noći“ objavljen je 2018. godine.
Ivan Branković rođen je u Valjevu 1983.godine. Od 2002. godine živi u Beogradu. Svoje književno iskustvo stekao je kao autor kratkih priča koje su objavljivane na nekoliko sajtova i u fanzinima. Od 2011. bavi se književnim prevodom za izdavačke kuće „Otvorena knjiga“, „Albion Buks“ i „Nova knjiga“. Od 2015. radi u kompaniji „Eipiks“ kao narativni dizajner za video-igre. Ima objavljena četiri romana „Prometejev dnevnik“ i „Projekat Herkules“, „Čovek koji se rugao“ i „The Uncommoner’s gene“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top