UTAJA POREZA: Požarevljanin i Smederevac ojadili budžet

Požarevac

Hronika

UTAJA POREZA: Požarevljanin i Smederevac ojadili budžet

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Osumnjičeni su nakon policijskog zadržavanja uz krivičnu prijavu privedeni tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu u saradnji sa Poreskom policijom, uhapsili su dve osobe osumnjičene da su utajom poreza oštetile budžet Republike Srbije za više od 280 miliona dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo poreska utaja uhapšeno je odgovorno lice preduzeća iz Požarevca Č. B. (1959), i odgovorno lice privrednog društva iz Smedereva D. D. (1984). 

Postoje osnovi sumnje da su Č.B., D.D. i još jedna osoba, za kojom je raspisana potraga, od januara do decembra 2016. godine, kao odgovorna lica u tri privredna društva sa teritorije Požarevca, Smedereva i Beograda, sačinili račune sa neistinitim sadržajem o navodno izvršenom prometu dobara u ukupnom iznosu od oko milijardu i 397 miliona dinara. 

Na osnovu ovih računa Poreskoj  upravi u Požarevcu podneta je poreska prijava sa neistinitim sadržajem po osnovu koje je umanjena poreska obaveza za više od 230 miliona dinara.

Č. B. se tereti i da je od januara do juna 2016. godine, u nameri da izbegne plaćanje poreza po odbitku, u poslovnim knjigama svog preduzeća evidentirao nabavku sekundarnih sirovina od fizičkih lica u ukupnom iznosu većem od 460 miliona dinara. 

Te prihode u poslovnim knjigama Č.B. je predstavio kao druge prihode fizičkih lica na koje nije prijavljen i nije plaćen porez u ukupnom iznosu od oko 49 miliona dinara.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Požarevcu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, privedeni tužilaštvu.
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top