Usvojen prvi rebalans budžeta opštine Petrovac

Petrovac

Događaji

Usvojen prvi rebalans budžeta opštine Petrovac

Foto: petrovacnamlavi.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Održana 32. sednica Skupštine opštine Petrovac na Mlavi.

Na sednici lokalnog parlamenta u Petrovcu na Mlavi usvojen je prvi ovogodišnji rebalans budžeta. Po rečima predsednika Skupštine opštine, Milančeta Aćimovića, rebalans budžeta je bio neophodan kako bi se sredstva koja nisu utrošena do 31. decembra prošle godine rasporedila po pozicijama za trošenje u ovoj godini.

„To se pre svega namenska sredstva dva fonda i namenska sredstva opredeljena za projekte koji nisu završeni u 2018. godini. Takođe, imali smo i povraćaj neutrošenih sredstava za javne radove od Nacionalne službe za zapošljavanje, u visini od 1,6 miliona dinara. Ta sredstva će kroz Lokalni akcioni plan za zapošljavanje, koji smo usvojili na sednici, biti iskorišćena za javne radove u ovoj godini“, rekao je Aćimović.

Milanče Aćimović, predsednik SO Petrovac na Mlavi

Odlukom odbornika usvojena je odluka o formiranju odseka za lokalni ekonomski razvoj u okviru Odeljenja za planiranje i razvoj. Razlog  za formiranje ovog odseka je to što, prilikom konkurisanja kod ministarstava i stranih donatora, jedan od kriterijuma jeste upravo  postojanje ovakve uže unutrašnje organizacione jedinice.

Na 32.sednici Skupštine za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Petrovac na Mlavi imenovan je dr Esidol Perić, a Boris Gvozdić će biti ovlašćeno lice za učešće u pregovorima radi zaključivanja kolektivnog ugovora Doma zdravlja.

Odbornici su dali saglasnost za kupovinu novog vozila Predškolskoj ustanovi „Galeb“ i Kulturno – prosvetnom centru Petrovac na Mlavi.

„Dosadašnji Šef Odborničkog kluba SPS i odbornik, Radiša Dragojević, podneo je ostavku na mesto odbornika, a umesto njega verifikovan je mandat Ljubiši Stepiću, poljoprivredniku iz Dubočke. Za novog Šefa odborničkog kluba SPS-a imenovan je Dragoljub Milosavljević. Takođe, Odbornički klub Srpske napredne stranke pojačan je sa još jednim odbornikom, Zoranom Tomićem, koji je iz Socijalističke partije prešao u redove Srpske napredne stranke“, istakao je Aćimović

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top