Uskoro: Legionarski poligoni i Avantura park

Požarevac

Turizam

Uskoro: Legionarski poligoni i Avantura park

Foto: Turistička organizacija grada Požarevca

How Good Of A Friend Are You Really?

Počela realizacija četvrte faze izgradnje Limes Parka: „Legionarski poligoni i Avantura park“ na arheološkom nalazištu Viminacijum.

Nosilac projekta je Turistička organizacija grada Požarevca.  

Taj projekat, sa 30.000.000,00 dinara finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

U saradnji sa Arheološkim institutom iz Beograda, poslednjih meseci aktivno se radilo na nacrtima i predmeru, a izvođač radova je uveden u posao 29. maja.

Ne zaboravimo da nas ove godine očekuje i XXIV Limes kongres koji će u septembru okupiti preko 500 stručnjaka iz oblasti arheologije iz čitavog sveta i smestiti ih na Viminacijum. Ipak, naši jedinstveni poligoni za obuku legionara i Avantura park će zaživeti i pre kongresa kroz odlično zamišljene letnje zabavno - edukativne kampove, kako za mlađe, tako i za starije učesnike koji će biti smešteni na jedinstvenom prostoru rekonstruisanog kampa VII Klaudijeve legije. Ovo je projekat koji će sam sebe isplatiti i živeće svake sezone u godinama koje dolaze.

Treba naglasiti da, poligona u rimskom stilu, sa ovako zamišljenim preprekama nema nigde u širem okruženju i da je Velika Britanija najbliži prostor koji ima nešto slično, pored SAD-a koje imaju tzv. „spartanske poligone“.

Viminacijum Avantura je projekat koji okuplja uzraste od 10 godina pa naviše, kroz „team building“ aktivnosti i biće dostupan svim posetiocima Arheološkog parka Viminacijum. Nadamo se da će upravo ovaj projekat privući još više turista u naš grad i njegovu okolinu, kažu u Turističkoj organizaciji.


Počela realizacija projekta Legionarski poligoni i Avantura park

Možete se prijaviti kako za učešće, tako i za instruktore u parku već za ovo leto na viminaciumadventure.com!

Budite deo otkrivanja istorije Rimskog carstva, poručuju iz Turističke organizacije grada Požarevca.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top