Ulaz u „Čačalicu“ pod jakim merama obezbeđenja

Požarevac

Društvo

Ulaz u „Čačalicu“ pod jakim merama obezbeđenja

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Spomen park „Čačalica“ dobija obezbeđenje sa ovlašćenjima da identifikuje, pretresa,zabrani ulaz ili izbaci posetioce, kao i da zadrži do dolaska policije, čak i uz zakonsku upotrebu oružja.

Gradska uprava je raspisala javnu nabavku za fizičko-tehničko obezbeđenje Spomen parka „Čačalica“. Procenjena vrednost javne nabavke je 2.333.333,00 dinara bez PDV-a.

Obezbeđenje u Spomen parku vršiće jedan uniformisani službenik u smeni, naoružan službenim vatrenim oružjem, opremljen GPS uređajem, baterijskom lampom i službenim mobilnim telefonom.  Za ovaj posao biće angažovana četiri radnika.

Službenik obezbeđenja je ovlašćen da proveri identitet lica i da pregleda lice ili vozilo na ulazu ili izlazu Spomen parka.

Radnik obezbeđenja može da zabrani neovlašćenim licima ulaz i pristup Spomen parku i naredi im da se udalje, potom da upozori lice koje svojim ponašanjem ili propuštanjem dužne radnje može ugroziti svoju bezbednost, bezbednost drugih ili izazvati oštećenje i uništenje imovine, ali i da privremeno zadrži lice koje je zatekao u objektu ili prostoru u vršenju krivičnog dela i težih prekršaja narušavanja javnog reda i mira, do dolaska policije, navodi se u javnoj nabavci.

Pripadnik obezbeđenja ima mogućnost da upotrebi sledeća sredstva prinude: sredstva za vezivanje, fizičku snagu i vatreno oružje, pod uslovima utvrđenih zakonom i zakonom koji se uređuje upotreba oružja od strane ovlašćenog policijskog sužbenika.

Kompleks „Čačalica“ je formiran 1962. godine, kao memorijalni park, posvećen žrtvama fašizma i deo je turističke ponude Požarevca.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top