Ukida se pet radnih mesta

Petrovac

Događaji

Ukida se pet radnih mesta

Foto: Ivan Jovanović

How Good Of A Friend Are You Really?

Održana 36. sednica Opštinskog veća Petrovca na Mlavi. Sutra zaseda Skupština.

Sednicom je predsedavao i za istu dnevni red od deset tačaka, predložio predsednik opštine Duško Nedinić. Po završetku zasedanja, medijima se obratio njegov zamenik Goran Ristić.

On je posebno izdvojio tačku koja se odnosila na predlog pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi, opštinskom pravobranilaštvu, stručnim službama i posebnim organizacijama.

„Postupajući u skaldu sa članom 58 Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, naše sturčne službe su donele pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta. Odlučili smo da se neke sužbe sjedine, pa se zbog boljeg funkcionisanja i rada određene službe „stapaju“. Naglasio bih da smo po tom novom pravilinku, a u skladu sa izveštajem koji smo imali od državnog revizora i od republičkog inspektora, doneli odluku da se pet radnih mesta ukida i gasi, a sve u skladu sa Zakonom o racionalizaciji radnih mesta.“ rekao je Ristić.

Ristić je još pomenuo i kategorizaciju i rang liste sportskih organizacija na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi za 2017.godinu.

„Komisija za kategorizaciju je, poštujući kriterijume propisane pravilnicima, donela odluku da se sve sportske organizacije opštine Petrovac na Mlavi, svedu u četri kategorije. Predlog kategorizacije je bitan zbog daljeg raspoređivanja sredstava koja se dodeljuju po projektima koje sportske organizacije dostavljaju“ – naglašava Ristić.

Za utorak 10. oktobar, Milanče Aćimović predsednik SO Petrovac na Mlavi sazvao je redovnu sednicu Skupštine koja će imati tri tačke dnevnog reda. 

Od 14 časova počinje svečana sednica povodom Dana oslobođenja opštine.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top