Uhapšeni pod sumnjom da su oštetili „TE-KO Kostolac“ za 30 miliona

Požarevac

Hronika

Uhapšeni pod sumnjom da su oštetili „TE-KO Kostolac“ za 30 miliona

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Uhapšene su tri osobe koje se sumnjiče za zloupotrebu položaja i ovlašćenja u privredi, kao i zloupotrebe u vezi sa javnim nabavkama i falsifikovanje isprave.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su bivše odgovorno lice površinskih kopova „Drmno“ Z.S. (1968) i još dve osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom,  zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje isprave.

Pored Z.S. uhapšeni su i odgovorno lice auto-transportnog preduzeća „Stevanović“ M.S. (1971) i rukovodilac u toj firmi J.S. (1984), dok je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv bivšeg rukovodioca površinskih kopova „Drmno“, zaposlenog u auto-transportnom preduzeću „Stevanović“ i pomoćnika odgovornog lica društvenog preduzeća „TE KO Kostolac“.

Osumnjičeni se terete da su tokom 2015. i 2016. godine u postupku javne nabavke usluga angažovanja pomoćne mehanizacije na sanaciji dela unutrašnjeg odlagališta PK „Drmno“, najpre vršili neosnovanu izmenu konkursne dokumentacije i uvećavali potrebno angažovanje, da bi po zaključenju Ugovora sačinjavali falsifikovanu dokumentaciju u kojoj su prikazivali veći broj radnih sati od stvarno izvedenih.

Navedene nezakonitosti, kako se sumnja, nisu bile evidentirane od strane nadzornog organa.

Na taj način osumnjičeni su oštetili „TE-KO Kostolac“ za više od 30.000.000 dinara.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top