Uhapšena radnica Preduzeća za puteve Požarevac

Požarevac

Hronika

Uhapšena radnica Preduzeća za puteve Požarevac

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Sumnja se da je nezakonito prisvojila više od dva miliona dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim javnim tužilaštvima, sproveli su više pojedinačnih akcija u cilju sprečavanja privrednog kriminala i korupcije.

U sklopu ovih akcija na teritoriji Zaječara, Jagodine, Pančeva, Požarevca, Smedereva, Subotice, Užica i Čačaka uhapšeno je 19 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2012. godine do danas izvršili više krivičnih dela, a protiv još 75 osoba širom Srbije podnete su krivične prijave u redovnom postupku.

Oni se sumnjiče da su budžetu Republike Srbije, javnim preduzećima i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli štetu od oko 1.100.000 evra.

Krivična dela koja im se stavljaju na teret su, između ostalog, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara, poreska utaja, falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, falsifikovanje novca, nedozvoljena trgovina, prevare u službi

Po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, među uhapšenima je i V.M. (1976) iz Požarevca, radnica Preduzeća za puteve Požarevac koja ujedno obavlja i poslove u sindikatu ovog preduzeća.

Ona se sumnjiči za proneveru. Kako se pretpostavlja, V.M. je u periodu od 2015. do 2018. godine, neosnovanim podizanjem gotovine sa računa sindikata i prebacivanjem novčanih sredstava na svoje tekuće račune protivpravno prisvojila 2.226.315 dinara.

Takođe, njoj je u navedenom periodu preko sindikata preduzeća isporučen ugalj ukupne vrednosti od 220.246 dinara, za koji nije izmirila dugovanja lažno prikazujući u knjigovodstvenoj dokumentaciji sindikata da nema dug za preuzeti ugalj.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top