Uhapšen bivši načelnik požarevačke policije

Požarevac

Hronika

Uhapšen bivši načelnik požarevačke policije

Foto: printscren emisija TV Duga

How Good Of A Friend Are You Really?

Dejan Radenković je uhapšen zbog sumnje da je dao mito od 1.000 evra – pišu Večernje novosti.

U akciji policije i beogradskog tužilaštva uhapšen bivši pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije MUP Srbije Dejan Radenković – objavljuju Novosti.

On je, inače, prethodno bio načelnik PU u Požarevcu, a MUP je napustio prošle godine.

Radenković je osumnjičen da je kao izvršni direktor firme "Gasop" iz Beograda dao 1.000 evra mita Dejanu Gavriloviću (49), šefu Odseka za lokalni ekonomski razvoj opštine Boljevac i predsedniku Komisije za nabavku specijalizovanog vozila za gašenje šumskih požara sa opremom.

Pored njih dvojice, privedeni su i Radoslav Radojičić, direktor "Gasopa" (68), i finansijski direktor ove beogradske firme Mirela Spasić (42). 

Oni se terete da su počinili krivična dela tako što su u postupku javne nabavke specijalizovanog vozila za gašenje šumskih požara sa opremom, postupali suprotno Uputstvu za učešće na tenderu u okviru IPA projekta prekogranične saradnje Republike Srbije i Republike Bugarske, za šta je bila nadležna opština Boljevac.

Oni su, kako se sumnja, favorizovali ponuđača "Gasop", koji je izabran u postupku javne nabavke vredne oko 15 miliona dinara – pišu Novosti.

Celokupan tekst na: 
www.novosti.rs

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top