U susret Svetskom danu knjige

Kostolac

Kultura

U susret Svetskom danu knjige

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Kostolačka biblioteka raspisala konkurse za likovne radove i takmičenje recitatora povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava.

Svetski dan knjige i autorskih prava u svetu, kao i kod nas, obeležava se  23. aprila, na dan smrti dva velika evropska pisca – Migela de Servantesa i Viljema Šekspira. Biblioteka u Kostolcu, odeljenje Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, organizuje: Likovni konkurs za slikare Braničevskog okruga i takmičenje recitatora za učenike od 5. do 8. razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Kostolac i za učenike od 1. do 4. razreda Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla", Kostolac.

Teme za likovni konkurs su: „U svetu knjiga“ i „Biblioteke se ne prave, one rastu“. Na likovni konkurs mogu se prijaviti sva lica starija od 15 godina iz Braničevskog okruga. Tehnika i forma crtanja su po slobodnom izboru. Radovi koji se podnose na konkurs ne smeju biti veći od A3 formata.

Na poleđini rada napisati ime i prezime autora, kontakt telefon. Svaki učesnik može sa po jednom slikom da učestvuje na konkursu. Radove doneti lično u biblioteku u Kostolcu ili poslati poštom. Rok je 18. april. Svi pristigli likovni radovi biće izloženi u biblioteci u Kostolcu.

I izbor poezije za takmičenje recitatora je slobodan. Prijava je do 20. aprila.Takmičenje će se održati u četvrtak 26. aprila, kada će biti uručene i nagrade za najbolje radove na likovnom konkursu.

Za prva tri mesta za recitatore i za likovne radove biće dodeljene vredne nagrade sponzora.  

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top