U SUSRET LETU: Grčka skuplja ove sezone?

Braničevo

Turizam

U SUSRET LETU: Grčka skuplja ove sezone?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Cene hotelskog smeštaja u Grčkoj biće za oko 10 odsto veće ove sezone u odnosu na prošlu, dok se pansionske neće mnogo menjati.

Iako su sve domaće agencije aranžmane kupile još prošle godine, Grci su dobro ocenili rastuću popularnost svojih plaža, kao i to da im politička situacija u drugim turističkim zemljama ide na ruku, te su cene svojih usluga podigli unapred.

- Grčka ove sezone ima smanjenu konkurenciju kao turistička destinacija, pa je opšti utisak da su njihovi hotelijeri iskoristili priliku i uvećali cene u proseku za 10 odsto za sve kategorije hotela - rekao je za Kurir Ivan Vlaho iz domaće turističke agencije, ali dodao da ovaj trend nisu sledili baš svi grčki hoteli.

Iskusni putnici koji već godinama letuju na helenskim obalama skok cena su mogli da predvide, te i da pribegnu trikovima koji su im uštedeli značajne svote.

- Bukiranje za Grčku ove godine je krenulo već od novembra i tada su klijenti mogli da rezervišu željenu destinaciju po povoljnim cenama i popustom čak do 50 odsto. Kako se leto približava, završavaju se popusti i postaje jasno da su cene ove sezone jače, to jest veće u odnosu na prethodnu u svim tipovima smeštaja - objasnio je Dušan Anastasov iz jedne srpske turističke agencije.

Poskupljenje ipak nije opšte, tako da su neki domaćini smanjili cene svojih usluga kako bi privukli više gostiju.

Sve agencije se slažu se da vanpasionska potrošnja u Grčkoj neće menjati – cene u prodavnicama, tavernama, kafićima ostaju u rangu onih u Beogradu.

Grci se nadaju da će ove godine u njihovu zemlju pohrliti oko 30 miliona gostiju, čime bi po treći put oborili svoj turistički rekord.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top