U subotu tribina „Rad je pravo, ne privilegija malobrojne elite“

Požarevac

Politika

U subotu tribina „Rad je pravo, ne privilegija malobrojne elite“

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevački pokreti „Jasno i glasno“ i „ Dosta je bilo“ nizom akcija nastoje da ukažu na težak položaj radnika.

Kako, u saopštenju za javnost navode ovi pokreti, dok se u delu sveta, Međunarodni praznik rada praznuje uz stalne pritiske na vlade, proteste uz zahtev za  proširenje radnih prava ili protiv njihovog sužavanja, Srbija ga obeležava u duhu izumrlog, socijalističkog uređenja - na roštiljijadama i piknicima, bekstvom od realnosti.

U želji da akcentuju zabrinjavajuć položaj radnika koji uveliko odudara od onog u razvijenim državama, „Jasno i glasno“ i „ Dosta je bilo“ GO Požarevac sprovode seriju aktivnosti.

U sklopu ovog praznika, delili smo flajere koje podsećaju na zakonska prava radnika i njihovu primenu u praksi,  sačinili video materijal i pripremili tribinu pod nazivom „Rad je pravo, ne privilegija malobrojne elite“ na kojoj očekujemo da uz učešće stručnjaka i radničkih aktivista, medija i sugrađana, zajedno razmotrimo probleme na radu i u vezi sa radom. Pozivamo sugrađane da, 5. maja, u 17 časova, dođu u prostorije „Dosta je bilo“, (Nemanjina 15) da iznesu probleme koje imaju u traganju za poslom ili na radu, daju svoje viđenje i sugestije i saslušaju naše ideje i savete. U Srbiji je potreban dijalog, pritisak na institucije i revitalizacija ideje o važnosti radničkog pokreta i bunta – poručuju pokreti  „Jasno i glasno“ i  „Dosta je bilo“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top