U septembru rođeno 18 beba

Veliko Gradište

Događaji

U septembru rođeno 18 beba

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Prijem za najmlađe stanovnike gradištanske opštine i njihove roditelje.

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, sa saradnicima, uručio je nagrade roditeljima koji su, rođenjem deteta, ostvarili pravo na novčane naknade i druge pogodnosti.

„Nikada nismo imali ovakav dan, da ovoliko beba bude prisutno. Ja sam zadovoljan i srećan, imamo ovde desetak beba koje će biti nagrađene, čestitam vam rođenje deteta. Ovo je peti put da uručujemo nagrade, a za to vreme je rođeno oko sto beba. Želim vam da imate još dece i da se viđamo i dalje“, poručio je roditeljima predsednik Milić.


Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište

Jednokratne novčane naknade za opremanje novorođenčeta prima jedan od roditelja koji ima prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i svako naredno 25.000 dinara. Pored ovog, nezaposlene majke imaju pravo i na dodatnu naknadu, u iznosu od 50.000 dinara, koja se  isplaćuje preko Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac. Pravo na naknadu ovog meseca ostvarilo je 17 porodica za 18 beba.

Opština je majkama i očevima novorođenih beba  ovom prilikom podelila i dečija sedišta za automobil, dok im je karte za besplatan parking obezbedilo JKP „Dunav Veliko Gradište“.

Odlukom o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana opština nastoji da kreira dobar socijalni program i obezbedi što bolje uslove koji će poboljšati status osetljivih grupa kroz pomoć učenicima, studentima, novorođenoj deci, nezaposlenim majkama, mladencima i ženama kojima je potrebna vantelesna oplodnja.


Sa prijema kod predsednika opštine

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top