U PRIM-u novih 180 radnika

Kostolac

Događaji

U PRIM-u novih 180 radnika

Foto: pozarevac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Povećanje proizvodnje rezultiralo novim ugovorima o radu na neodređeno vreme. Potpisalo ih je 180 radnika.

U pitanju su zaposleni iz proizvodnih struka mašinbravari i varioci, koji su u ovom preduzeću već radili prethodne dve godine. Svi su dali svoj maksimum u proizvodnji i radu što je, kako je rečeno tokom potpisivanja, stvorilo realne uslove za njihovo upošljavanje na neodređeno.


PRIM Kostolac krug preduzeća

„Delovali smo na tri fronta, paralelno. Rast plata, vraćanje nasleđenih dugova i nabavka nove opreme. Sve to je postignuto naporima i ovih radnika koji su danas potpisali ugovore na neodređeno. Nismo imali nikakve dotacije niti nam je novac stizao iz budžeta ili nekih drugih izvora, već smo sve postigli isključivo svojim radom. Tako je 2015. godine ostvaren prihod 800 miliona, 2016. godine milijarda, a ove godine smo sve to premašili. Rast plata je u nivou od 20 odsto u odnosu na 2015, i trudićemo se da ih podignemo još više, naravno u skladu sa proizvodnim rezultatima”,  naveo je direktor PRIM-a, Predrag Slavković koji je dve godine na čelu ovog kostolačkog preduzeća.

Na konferenciji je navedeno i da je prihod firme ove godine 1,5 milijardi dinara sa realnim izgledima da do kraja godine dostigne i dve milijarde.


Konferencija za medije povodom potpisivanja ugovora

Zamenik gradonačelnika Požarevca, Saša Pavlović bio je vidno zadovoljan što je među  potpisnicima ugovora bilo mnogo učenika Tehničke škole „Nikola Tesla“ u kojoj je predavao.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde i što sam se dolazeći podsetio i događaja od pre dve godine, kada smo takođe imali radostan povod okupljanja. Tada smo imali realizaciju projekta „Spoj i zavari” Ministarstva omladine i sporta u kome je učestvovalo PD PRIM, Gradska opština Kostolac i grad Požarevac, kao i kostolačka Tehnička škola. Tada smo obučili 40 varioca i pored toga što je PRIM imao potrebu za njih tridesetoro, svi su dobili radno angažovanje u ovom privrednom društvu. Tada nam je bilo svima jasno da ovo preduzeće ima viziju i plan za povećanje proizvodnje što se, pokazuju brojke dve godine kasnije, pokazalo apsolutno tačnim“,  naveo je Pavlović.

Zamenik gradonačlnika je zaključio da je prijem novih radnika i povećanje njihovih plata na realnim osnovama, isključivo proizvod dobrog poslovanja i proširenja proizvodnih kapaciteta.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top