U planu nekoliko velikih projekata

Petrovac

Događaji

U planu nekoliko velikih projekata

Foto: petrovacnamlavi.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Obilaznica, most i potpuna rekonstrukcija bolničkog kompleksa – neki su od planova za petrovačku opštinu u ovoj i narednim godinama.

Predsednik opštine Duško Nedinić je nakon nekoliko sastanaka u Vladi Republike Srbije i razgovora sa izvršnim direktorom JP „Putevi Srbije“ Zoranom Stojisavljevićem, uspeo da ugovori izgradnju obilaznice oko Petrovca na Mlavi i izgradnju potpuno novog mosta u samom gradu. 

Podsećamo da je na postojećem mostu kod „Solitera“ zbog jako lošeg stanja od pre dva meseca zabranjen „teški saobraćaj“. Ugovorenom dinamikom radova prvo će se pristupiti izgradnji obilaznice oko grada koja bi bila alternativna obilaznica kako bi se saobraćaj za teška vozila preusmerio do završetka izgradnje novog mosta preko Mlave na mestu postojećeg. 

Nedinić je na konferenciji za medije, najavio da će se buduća obilaznica prostirati od Kamenova do Zabrđa u dužini od 3.050 metara, a po svim parametrima moći će da zadovolji potrebe tranzitnog i teškog saobraćaja u potpunosti jer na toj deonici već postoji novoizgrađeni most čija je nosivost do 60 tona. 

„Osim što će rasteretiti teški saobraćaj u samom gradu, obilaznica će povezati i dva regionalna puta, sela Kamenovo i Zabrđe kao i ostala susedna sela čime će se umnogome vremenski interval putovanja ka određenim odredištima umanjiti. Planirano je da nova obilaznica bude izgrađena do juna ove godine, dok će novi most biti izgrađen tokom 2019. godine. Vrednost buduće saobraćajnice procenjena je na više od 70 miliona dinara“, naglasio je predsednik opštine.

Jedan od prioriteta u ovoj godini je zdravstvo. Sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima ugovorena je rekonstrukcija bolničkog kompleksa Doma zdravlja i Opšte bolnice. Vrednost kompletnih radova procenjuje se na više od pet miliona evra, a rekonstrukcija će se odvijati etapno, u tri faze. 

Po rečima dr Branka Lukića, direktora Opšte bolnice Petrovac na Mlavi, u prvoj fazi biće rekonstruisani krovovi, fasada, postavljena nova stolarija, urediće se dvorište kao i nova zgrada vešernice. 

U drugoj fazi biće izgrađena nova toplana na biomasu koja će imati kapacitete da greje ne samo bolnički kompleks već i veći deo grada koji je smešten na levoj obali Mlave. Na kraju, u trećoj etapi pristupiće se unutrašnjem uređenju bolničkih objekata. Realizacija svih radova na rekonstrukciji predviđena je u naredne tri godine.


Trasa nove deonice

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top