U novoj godini nova montažna parking garaža (FOTO)

Požarevac

Društvo

U novoj godini nova montažna parking garaža (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Novogodišnji razgovor sa Marijom Papović, direktorkom JKP “Parking servis” Požarevac.

Javno komunalno preduzeće “Parking servis” Požarevac 2018. godinu završava sa rekordnim prihodom i sa dobrim temeljom da u 2019. Požarevac bude jedan od samo nekoliko gradova u Srbiji koji će dobiti montažnu garažu.

Grad dobija montažnu parking garažu

Nakon godinu dana planiranja izgradnje montažnog parkinga u Požarevcu, sprovedena je javna nabavka u vrednosti od 37.286.000 dinara bez pdv-a. Kada garaža bude izgrađena, broj parking mesta na parkiralištu kod Hotela “Dunav” biće udvostručen.

Od 2018. godine građani će znatno lakše pronaći parking mesta jer su postavljeni brojači 1

“Javna nabavka  podrazumeva proizvodnju i  montažu parking garaže od čelične konstrukcije na površini od 1.500 kvadratnih metara, u dva nivoa: prizemlje i sprat, što prema projektu predstavlja 142 parking mesta. Sa pripremnim radovima na podlozi za postavljanje garaže smo već počeli, i biće nastavljeni nakon praznika, jer smo želeli da izbegnemo  zatvaranje parkinga u vreme najvećih gužvi u gradu”, istakla je Marija Papović, direktorka JKP “Parking servis” Požarevac.

Kupljeno novo “pauk” vozilo

JKP "Parking servis" Požarevac je u ovoj godini kupilo novo “pauk” vozilo za odnošenje nepropisno parkiranih automobila, i to iz sopstvenih sredstava. Vrednost investicije je 11.900.000 dinara.

“Staro vozilo je dotrajalo, veliki su bili troškovi popravki i kupovina novog je bila neophodna. Pored toga, staro vozilo nije moglo da podigne teže i luksuznije automobile, što je odavalo utisak da postoje povlašćeni kada je u pitanju uklanjanje nepropisno parkiranih automobila. Novo “pauk” vozilo na daljini do oko sedam metra može da podigne vozila teška do tri tone, a na udaljenosti od oko dva metra čak i vozila teška do pet tona”, objasnila je direktorka Marija Papović i dodala da sada nepropisno parkirana vozila mogu da se uklone duplo brže, jer novi “pauk” može da nosi dva automobila odjednom, na platformi i zakačeno na prednje točkove takozvanog “brilama”.

Parking servis ove godine je kupio novog pauka koji može duplo brže da uklanja automobile

Brojači mesta na još nekoliko lokacija

Drugi projekat na kome se radilo tokom godine je projekat brojača slobodnih parking mesta na zatvorenim parkiralištima. U prvoj fazi brojači su postavljeni na dve lokacije na kojima je bilo najneophodnije informisati vozače o slobodnim mestima na zatvorenim parkiralistima - "Načelstvo" i "Pijaca".

Od 2018. godine građani će znatno lakše pronaći parking mesta jer su postavljeni brojači

“Reakcije vozača su pozitivne, svrha postavljanja brojača se pokazala opravdanom, a to je skraćenje vremena traženja slobodnog parking mesta. U narednoj godini nastavljamo sa postavljanjem na još nekoliko lokacija u gradu”, rekla je Papović.

Radilo se i na proširenju zona naplate parkiranja. Odmah nakon praznika šest ulica u gradu biće uvedeno u sistem naplate, čime će se dobiti novih 100 parking mesta.

“Na apel građana, i uz saglasnost Grada, zone parkiranja bice proširene u sledećim ulicama: Nemanjina, Užička, Jug Bogdanova, Vardarska, Bratstva i jedinstva i drugi deo Njegoševe”, planira direktorka Marija Papović.

Blokovsko parkiranje

U novoj godini, planira se i realizacija projekta “Blokovskog parkiranja”, za koje postoji veliko interesovanje građana, pre svega onih koji žive u blokovima zgrada u najužem centru grada.

“Tu pre svega mislim na blok Čede Vasovića i Braničevski skver, jer su to parking prostori gde se parking ne naplaćuje i zbog toga su uvek puni, a stanari u tim blokovima retko mogu da nađu slobodno mesto. Ovaj projekat će ići u pravcu formiranja posebne zone u kojoj će parkiranje biti skuplje u odnosu na postojeće zone naplate, i dozvoljeno vreme parkiranja ograničeno. Na primer, sada u “Prvoj zoni” imamo tri sata ograničeno vreme parkiranja, a u blokovima bi, recimo, vreme parkiranja bilo ograničeno na dva sata, a sat parkiranja bi bio skuplji. Inace, cene će u narednoj godini ostati na istom nivou”, naglasila je direktorka.

Klupe za mame i bebe

Na ideju direktorke, zaposleni JKP “Parking servis” u ovoj godini postavili su klupe za dojenje i presvlačenje koje su sami napravili. Jedna je postavljena na dečijem igralištu kod Centra za kulturu, a druga u Ergeli “Ljubičevo”. Sledeće godine istu takvu postaviće i u spomen-parku “Čačalica”.

Zaposleni Parking servisa napravili su klupe za dojenje i presvlačenje

Novogodišnja čestitka Marije Papović 

Svojim dragim sugrađanima se zahvaljujem što su i u ovoj godini, kao i u prethodnoj, pokazali da su jedni od najsavesnijih građana što se tiče i plaćanja parkinga i propisnog parkiranja, i time pokazali da je i naše postojanje opravdano, odnosno, da je delatnost za koju smo osnovani neophodno sistemski urediti i vršiti. Zahvaljujući ovim činjenicama, građani Požarevca su ove godine dobili novo “pauk” vozilo, koje svima nama pruža veću sigurnost i bezbednost u saobraćaju, a u narednoj godini dobiće i prvu novu javnu parking garažu, čime može da se pohvali samo par gradova u Srbiji.

U ime svih zaposlenih u preduzeću, mogu da im poželim sve najlepše u Novoj godini, puno sreće, zdravlja, uzajamnog poštovanja i razumevanja, i puno uspeha u poslu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top