U Grčkoj skidaju tablice za nepropisno parkiranje

Braničevo

Društvo

U Grčkoj skidaju tablice za nepropisno parkiranje

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Grčka policija počela da primenjuje strože kazne zbog kršenja propisa u saobraćaju, pišu beogradski mediji.

Ovi mediji navode da je samo u Polihronu na Kasandri tokom vikenda policija skinula tablice sa 50 nepropisno parkranih srpskih automobila.

Policija upozorava i da neće biti izuzetaka i da će sva vozila koja se zateknu van parking mesta ostati bez tablica sve dok kazna ne bude izmirena.

Kako navodi Kurir, kazne se odnose i na korišćenje telefona u vožnji, nevezivanje pojaseva, vožnju u zaustavnoj traci, bacanje opušaka...

Onima koji ne budu poštovali propise preti, pored novčane kazne i skidanje tablica, i oduzimanje dozvole na period od 60 dana.

Kazna za nepropisno parkiranje u Grčkoj iznosi 80 evra, a više ne postoji mogućnost plaćanja umanjene kazne ukoliko se ona plati odmah. Portal grčka.info zato upozorava da se ne parkira tamo gde nije dozvoljeno, jer je već najavljeno da će ovakve akcije ovog leta biti češće.

Inače, kazna se plaća u pošti ili banci, a tablice se vraćaju tek kada turista donese dokaz da napušta teritoriju Grčke.

U konzulatu Srbije u Solunu potvrdili su za Kurir da su im ovakvi slučajevi poznati kao i primeri oduzimanja dokumenta zbog izmene grčkog zakona o bezbednosti saobraćaja.

Prema tim izmenama više se kazna ne umanjuje ukoliko se plati u roku od deset dana, dok su i novčane kazne uvećane.

  U Grčkoj je kazna za nevezivanje pojasa 350 evra.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top