Tvrđavu posetilo 55.000 turista

Golubac

Turizam

Tvrđavu posetilo 55.000 turista

Foto: arhiva i TO Golubac

How Good Of A Friend Are You Really?

Iako je glavna turistička sezona iza nas, u Golupcu i dalje mnogo posetilaca – piše “Danas”.

Građevinski radovi na Golubačkom gradu biće završeni do prve polovine decembra, a kraj kompletne rekonstrukcije planiran je za april 2018. Godine, objavljuje list “Danas”.

Najveća atrakcija ovog turističkog gradića na obali Dunava od ove godine jeste Centar za posetioce "Tvrđava Golubački grad", a od 2018. godine biće poseta restaurisanom utvrđenju i prostoru oko njega koji će biti arheološko-turistički kompleks.

Za sada, dok su radovi u toku, nije moguće prići nekadašnjoj visokoj srednjovekovnoj tvrđavi sa devet kula i luci, vešto podignutoj na strmoj litici kojom počinje klisura.

Od početka godine Golubačku tvrđavu posetilo je oko 55 hiljada turista, što je iznad očekivanja, kažu u Privrednom društvu "Tvrđava Golubački grad", koje vodi brigu o realizaciji projekta obnove tvrđave, piše “Danas”. 

U okviru godišnje planirane posete ovog kompleksa u Privrednom društvu planirali su posetu od oko 10.000 posetilaca, pa je od januara kada je počela sezona, pa do danas, ova poseta skoro pet puta veća.

Celokupan tekst na:
www.danas.rs

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top