Turizam -  karta za uspeh (FOTO)

Veliko Gradište

Turizam

Turizam - karta za uspeh (FOTO)

Foto: TOVG

How Good Of A Friend Are You Really?

Veliko Gradište predstavilo svoje turističke potencijale na dve velike turističke smotre.

Uprava Županije Karaš-Severin iz Rumunije organizovala je 4. i 5. septembra Festival rakije i tradicionalnih proizvoda u poznatom turističkom mestu Banja Herkulana. Manifestacija je održana u centralnom parku, a okupila je brojne proizvođače rakije i tradicionalnih proizvoda iz okruga kao i posetioce. Na festivalu su prisustvovali predsednici Županije i okruga Karaš-Severin, direktor okružne Turističke organizaije, kao i predsednik opštine Banje Herkulane.

Prezentacija potencijala u Banji Herkulani

Na poziv domaćina, Festivalu se pridružila i Turistička organizacija opštine Veliko Gradište, koja je predstavila turističke potencijale ove opštine. Kao domaći proizvod, predstavljena je i kvalitetna ponuda raznovrsnih „Distillery“ rakija iz Kumana. U jakoj konkurenciji, ovaj proizvođač dobio je diplomu Festivala za rakiju.

Priznanje za „Distillery“ rakiju iz Kumana

Na Novosadskom sajmu proteklog vikenda održan je „LORIST“, festival u okviru koga su održani međunarodni sajmovi turizma, lova i ribolova, ekologije i sporta. Dunavski region je geografski i kontekstualni okvir sajma turizma i festivala „LORIST”. Učesnici su svi koji rade u turizmu, a posebno mesto imaju i oni koji rade u funkciji turizma: turoperateri, agencije, obrazovne institucije, učesnici u industrijskom lancu hrane, turistički mediji i blogeri.

Prezentacija na LORIST-u

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište predstavila je svoju ponudu u subotu 6. septembra, kao gost, na štandu Turističke organizacije Požarevca. Posetioci sajma interesovali su se za turističku ponudu Donjeg Podunavlja, posebno interesovanje vladalo je za Srebrno jezero, sportski turizam sa naglaskom na biciklizam i ribolov, a štand su posetila mnogobrojna biciklistička udruženja iz Srbije i Slovenije, kao i udruženja hodočasnika koja je posebno interesovala ponuda za manastire Nimnik i Tumane, koji su ove godine ušli u ponudu turističkih agencija koje organizuju poklonička putovanja širom pravoslavnih zemalja.

Agencije koje sastavljaju ponude za đačke ekskurzije i rekreativne nastave opštinu Veliko Gradište vide kao polaznu tačku za realizovanje ovakvih programa, za teritoriju cele Istočne Srbije. Veliko interesovanje vladalo je i za Ram, vožnju turističkim brodovima, Narodni muzej kao i bogatu ponudu smeštajnih kapaciteta.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top