Turistička inspekcija brine o zadovoljstvu putnika

Požarevac

Turizam

Turistička inspekcija brine o zadovoljstvu putnika

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Vera Božić Trefalt, pomoćnik ministra za turizam, posetila je Požarevac kako bi se upoznala sa saradnjom turističke inspekcije sa drugim inspekcijama.

Posetu je iskoristila i da podelili iskustva sa turističkim inspektorima i načelnikom Braničevskog upravnog okruga, Aleksandrom Đokićem, o ovoj turističkoj sezoni po pitanju zadovoljstva putnika.

„Neophodno  je više poraditi na disciplini i višem nivou poslovanja turističkih agencija.Razlozi su različiti ali svodi se na to da neka turistička agencija nije uplatila ino partneru, pa ino partner ne želi da primi grupu putnika te agencije koja je organizator  putovanja. Specifičan problem je TA „Milenijum“ iz Trstenika gde su vlasnici u teškoj situaciji, između ostalog i zdravstvenoj, jer su pokušali samoubistvo. Naš zadatak je zadovoljatvo putnika i kao turistički inspektori moramo da pomognemo putniku koji je otišao na destinaciju pa ne može da se vrati ili nije ni otputovao, da bi se obeštetio“, rekla je Božić Trefalt.

Ona je konstatovala da u Braničevskom okrugu nema problema sa turističkim agencijama, a razlog tome je dobra organizovanost turističke inspekcije.

Načelnik Braničevskog upravnog okruga, Aleksandar Đokić, jedan je od onih koji nije realizovao putovanje, a uplatio je aranžman. Akcijom turističke inspekcije njemu je dobar deo novca vraćen.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top