Tri predstave na repertoaru i brojna gostovanja

Petrovac

Kultura

Tri predstave na repertoaru i brojna gostovanja

Foto: petrovacnamlavi.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Uspešan početak sezone pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi.

Pozorište „Bata Bulić“ je ovogodišnju sezonu započelo mini turnejom po Crnoj Gori, gde su se glumci predstavili publici u Beranama i Bijelom Polju predstavom „Mi čekamo bebu“.

Potom su u okviru dečije nedelje nastupili pred petrovačkom publikom, kao i u prepunom Kulturnom centru u Golupcu sa predstavom za decu „Kapetan Džon Piplfoks“.

Koliko je petrovačko pozorište priznato i cenjeno, kako u zemlji, tako i u okruženju, najbolje govore pozivi za učešće na pozorišnim festivalima. Petrovački glumci amateri će danas nastupiti na festivalu „Martinovi dani“ u Bogatiću, sa predstavom „Mi čekamo bebu“.

Predstavom „Daj mi svoju ženu“ predstaviće se na FEDRAS-u u Malom Crniću 15.oktobra, a dan kasnije, sa istom predstavom, nastupiće na festivalu komedije „Jovan Knežević – Caca“ u Novom Bečeju. Na još jednom međunarodnom festivalu pozorišta, Srbiju će predstavljati pozorište iz Petrovca na Mlavi. Naime, na 36. Smotri kazališnih amatera Slavonije i Baranje u Županji (Republika Hrvatska) izvešće predstavu „Mi čekamo bebu“.

Za jedno malo pozorište, tri aktivne predstave na repertoaru i pozivi za učešće na festivalima u zemlji i inostranstvu, govore o uspešnom radu. Opština Petrovac na Mlavi već 110 godina neguje pozorišnu umetnost u okviru Kulturno-prosvetnog centra, i sa ponosom se kroz pozorište predstavlja kako u zemlji, tako i van nje.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top