Tri i po decenije pod istim krovom

Požarevac

Kultura

Tri i po decenije pod istim krovom

Foto: E-Braničevo

How Good Of A Friend Are You Really?

U Velikoj sali Centra za kulturu održano kulturno-umetničko veče povodom 35 godina od useljenja u novu zgradu Doma kulture.

Svi oni koji su odrasli uz kulturu ovoga grada, podsetio je direktor CzK Dragi Ivić, pamte  Dom omladine u ulici Kneza Lazara, gde se sada nalazi Muzička škola, u kojoj su odrasle generacije folkloraca, crtača, glumaca, muzičara, čak i stonotenisera. 

Kada je on postao tesan, pokrenuta je akcija samodoprinosa da se izgradi novi Dom omladine i pionira, kako se tada zvao. 

„Istovremeno 1978. godine formiran je Centar za kulturu i u iščekivanju otvaranja ove zgrade vredno smo radili u tadašnjem bioskopu Kultura, sada Politehničkoj školi. Ta vremena su brzo prohujala i 14. aprila 1982. godine usledilo je otvaranje, tada, a i sada veličanstvenog  Doma kulture, koji je naš grad izbacio u orbitu velikih srpskih gradova bar kada je kultura u pitanju. Stvoreni su uslovi da dramatično brzim i velikim koracima napredujemo“, kazao je Ivić.


Dragi Ivić direktor Centra za kulturu Požarevac

Slavljenik je, suprotno praksi, darivao osnivača umetničkom slikom koja je rad akademskog slikara Milivoja Bogosavljevića i zahvalnicom, ali se i osnivač dostojno revanširao.


Kad slavljenik daruje

„Ova ustanova je proslavila grad Požarevac u kulturološkom  smislu i uticala na generacije, od najmlađih do najstarijih. Znamo koliko je ova ustanova važna za pozorišni repertoar, festivale, koncerte, bioskopske predstave“, kazao je Bojan Ilić predsednik Skupštine grada Požarevca u svojstvu izaslanika gradonačelnika, i poželeo još mnogo jubileja ustanovi.


Bojan Ilić izaslanik gradonačelnika Požarevca


Gvardia najmlađe čedo Centra za kulturu

U programu su učestvovali pesnici, recitatori, orkestar Centra za kulturu „Gvardia“, Gradski ansambl narodnih igara i pesama (GANIP), glumci Pozorišta „Milivoje Živanović“, Gradski ženski hor „Barili“, BS „Amadeus“, PK „Bolero“, Branko Pražić, saksofonista Predrag Paunović...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top