Toplo – hladno: Vraćaju se vrućine!

Braničevo

Info

Toplo – hladno: Vraćaju se vrućine!

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Posle kratkog osveženja, temperatura će narednih dana ponovo biti u postepenom porastu dok se značajniji pad očekuje za vikend, navode iz RHMZ.

U Srbiji će u utorak ujutru biti sveže i prijatno vreme, ali će već od popodnevnih časova ponovo biti veoma toplo i sunčano. Minimalna temperatura biće od 14 do 20 stepeni, a maksimalna od 30 do 37 na jugu Srbije.

U sredu, četvrtak i petak ponovo će biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 36 do 40. Kiša i oblaci mogući su u petak popodne.

Tokom vikenda će biti nešto svežije uz moguću kišu.

Najtoplije leto

Jedanaest od petnaest najtoplijih leta u Srbiji zabeleženo je od 2000. godine – ističe Predrag Petković, pomoćnik direktora RHMZ. – Najtoplije leto u Srbiji je bilo 2012. godine, sa srednjom temperaturom vazduha od 23 stepena (u Beogradu 26).

Drugo najtoplije leto u Srbiji bilo je 2003. godine, a treće je 2007. godine kada su prevaziđeni dotadašnji apsolutni maksimumi temerature vazduha na dve trećine stanica u Srbiji. Tada je u Smederevskoj Palanci 24. jula izmereno 44,9 stepeni Celzijusa, a u Beogradu 43,6.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top