To može samo kod nas: Kako su meštani jednog sela umalo ostali bez vode za piće...

Kučevo

Društvo

To može samo kod nas: Kako su meštani jednog sela umalo ostali bez vode za piće...

Foto: Facebook

How Good Of A Friend Are You Really?

Sredstvo je nesvakidašnje, ali cilj je postignut – Rabrovci ipak imaju vodu.

Građane Rabrova ovih dana dočekala su dva obaveštenja. U prvom im predsednik Saveta MZ saopštava da po zakonu, seoskim vodovodom ne može više upravljati mesna zajednica te da on mora preći u Javno komunalno preduzeće Kučevo ili neko iz okruženja (Golubac ili Veliko Gradište).


Obaveštenje o sudbini seoskog vodovoda

Predsednik MZ Rabrovo, dalje ističe da rabrovski vodovod „nije interesantan za JKP Kučevo zato što njima odgovara samo ono što ima profita, a nema ulaganja i troškova“.

U drugom pak obaveštenju, takođe potpisanom od strane predsednika mesne zajednice, Rabrovci se obaveštavaju da im se zbog dugovanja prema vodovodu i dugovanja vodovoda prema „Elektromoravi“ od 1. avgusta obustavlja isporuka vode.


Obaveštenje o obustavi isporuke vode

U nastavku je jedna neobična molba građanima koji su do sada uredno plaćali vodu, da to više ne čine, uz zahvalnicu što su to do sada radili.

„Seoski vodovod u Rabrovu troši na mesečnom nivou od 105 do 130 hiljada dinara, a mi naplatimo vodu 20 hiljada. Pravili smo razne reprograme i ništa nije išlo“, kaže za portal E Braničevo Bojan Tadić, predsednik MZ Rabrovo.

Ova obaveštenja podigla su „prašinu“ i poslužila svrsi. Voda danas nije isključena jer je u utorak popodne, Tadić postigao dogovor sa predsednikom kučevačke opštine i predsednikom Skupštine, da seoski vodovod ipak pređe pod okrilje JKP Kučevo.

„Dogovor je da opština uloži pet do sedam miliona u vodovod. Napavili smo i aneks ugovora, nije potpisan jer Savet mesne zajednice i JKP Kučevo treba da usaglase joše neke odredbe u vezi sa preuzimanjem seoskog vodovoda“, potvrđuje naš sagovornik.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top