Teretni voz udario autobus

Veliko Gradište

Hronika

Teretni voz udario autobus

Foto: Ilustracija

How Good Of A Friend Are You Really?

U četvrtak u ujutru oko 7:20 časova na putnom prelazu u Češljevoj Bari, teretni voz je naleteo na autobus koji je prolazio putni prelaz. 

Na sreću, u tom trenutku nije bilo putnika u autobusu, već samo vozač koji, kako nezvanično saznajemo, nije zadobio povrede.
Voz je udario u zadnji deo autobusa. 
Putni prelaz u Češljevoj bari je obezbeđen znacima vertikalne drumske signalizacije, što podrzumeva Andrejin krst i signalni znak stop.
Da je prava sreća u nesreći što je autobus bio prazan i što se nesreća završila bez povređenih, smatra i Nenad Stanisavljević, PR „Infrastruktura Železnice Srbije“.
To je standardna priča za prelaze označene znacima drumske signalizacije, u takvim situacijama železničke kompozicije uvek  imaju prednost. Naše krivice nema. Lokomotiva nije oštećena, čak ni na autobusu nisu zabeležena veća oštećenja. Nema povređenih“, rekao je Stanisavljević za E-Braničevo.
On apeluje na vozače da prilikom prelaska putnih prelaza, pogotovo tamo gde nema branika i polubranika, posebno vode računa na znake drumske signalizacije. Andrejin krst upozorava počev od 240, pa na 160 i 80 metara, da se približava mesto ukrštanja pruge i puta.
Još jednom apelujemo na sve da vode računa prvenstveno o sebi, i na taj način čuvaju bezbednost drumskog i železničkog saobraćaja i pažljivo prelaze prugu.Kada su železničke kompozicije u pitanju, pogotovo teretne, možda se vozačima drumskih vozila učini da je ona daleko i da mogu da pređu prugu. Međutim, zaustavni put teretne železničke kompozicije, koja je izuzetno masivna, je od 700 do 1000 metara. Čak i ako mašinovođa vidi drumsko vozilo na prelazu, ne može da prikoči, a da skerene nema gde", objašnjava Stanisavljević. 
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top